round image on layout top

MARKO PUPIĆ BAKRAČ PIŠE CVITANU Je li Državno odvjetništvo u Zadru pod institucionalnom ili parainstitucijonalnom kontrolom?

27. srpnja 2016. by urednik divider image

Gradski vijećnik Marko Pupić-Bakrač obratio se otvorenim pismom glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu. Otvoreno pismo objavljujemo u cijelosti.


Poštovani Glavni i županijski državni odvjetniče,

po prirodi posla često sam na ročištima na sudu a i nekoliko puta sam se samostalno branio u procesima koji su pokrenuti protiv mene. Sve te procese sam dobio. Znači nisam pravno nepismena osoba. Iako nisam pravno nepismena osoba ne razumijem dopis koji sam dobio od ODO u Zadru u svezi mog zahtjeva za pokretanjem istrage u slučaju Renate Peroš zbog toga što je kao ravnateljica Narodnog muzeja iznajmila gradski prostor, bez potrebnih ovlasti kao i bez raspisivanja natječaja te Vas molim da mi odgovorite na nekoliko pitanja vezano i nevezano za ovaj predmet.

1. Iz dopisa ODO-a proizlazi ne samo da iznajmljivanje tuđeg prostora bez ovlaštenja i natječaja nije kažnjivo već je djelo vrijedno pohvale i nagrade ( valjda kao i onaj čin kada je ista kao članica Antićeve liste podržala HDZ i Kalmetu) pošto mi je to potpuno nejasno molim da mi pojasnite kako je to moguće?

2. ODO je protiv Ante Rubeše pokrenuo postupak bez ikakve prethodne provjere zbog članka u novima VOX, vlasništvo Rena Sinovčića u kojem su bile iznesene po običaju neistinite tvrdnje čija je jedina svrha bila obračun kriminalnog podzemlja sa nama zbog našeg rada i djelovanja. Slučaj je odbačeno na sudu. Od strane ODO-a pokrenuta je istraga protiv mene u slučaju kad me je 6 zaštitara bez ikakve pravne osnove fizički napalo i pokušalo odvući sa sjednice vijeća iz zgrade Gradske uprave a da pri tome nije izuzet ni pregledan niti jedan od čak 5 videozapisa događaja a niti je ispitan bilo tko od preko 30 svjedoka koji su neposredno nazočili događaju. I taj slučaj odbacio je sud. Predmet onih koji su naredili i onih koji su upotrijebili fizičku silu nada mnom bez temelja u Zakonu o privatnoj zaštiti još uvijek leži u ladicama ODO-a.

Ne smatrate li da pri olakom pokretanju pojedinih postupaka i olakom odbacivanju pojedinih predmeta postoje dvostruki kriteriji ?

3. Da li će Zadrani koji su optuženi za organiziranje zločinačkog udruživanja ikada biti progonjeni i odgovarati zbog onoga što su činili u Zadru ?

4. Da li će ikada zbog ičega odgovarati bilo koji visokopozicionirani član HDZ-a u Zadru?

5. Da li je Državno odvjetništvo u Zadru pod institucionalnom ili parainstitucijonalnom kontrolom?

6. Glavni i županijski državni odvjetniče da li ću ja biti sankcioniran i progonjen zbog ovog mog obraćanja Vama budući da u dopisu ODO-a stoji da nema pravo preuzimati daljnje pravne korake u slučaju Peroš?

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20010811/temedana1.htm

Molim Vas da mi temeljem čl. 75 st.3 ZUP-a potvrdite primitak ovog elektroničkog podneska.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač

Odgovor ODO- Renata Peroš0001MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr