fbpx

MASOVNI ODLAZAK IZ HSP-a AS Gradsko i županijsko vodstvo s više od 1300 članova istupilo iz HSP-a Ante Starčević

U Zadru jutros najmasovniji izlazak iz neke političke stranke! Kompletno gradsko i županijsko vodstvo s više od 1300 članova istupilo je iz HSP-a Ante Starčević i najavilo osnivanje nove političke stranke.

Na sinoćnjem sastanku zadarskog HSP-a Ante Starčević jednoglasno je odlučeno da se izlazi iz stranke. Gradski i županijski HSP AS više ne postoji. Sada već bivši zamjenik predsjednika stranke Rudolf Dvorski ističe kako se stranačka aktivnost nije temeljila na programu, već na dnevnim promišljanjima jednog ili dva čovjeka:

Naša stranka je postala glasnogovornik drugih stranaka, naša stranka je postala filijala drugih stranaka, naša stranka više nije bila svoja stranka nego, nažalost, tuđa stranka. Mi smo bili najjača županijska organizacija u državi. Imali smo daleko najviše županijskih vijećnika. Nažalost za stranku, jedini dožupan u stranci i jedini dogradonačelnik u stranci, jedini klub zastupnika u gradu… U svemu smo bili daleko, daleko ispred ostalih.

Za pet do deset dana bivši gradski i županijski “starčevićanci” osnovat će novu stranku, dok se suradnja u lokalnoj vlasti, neovisno o istupanju iz stranke, nastavlja. Naglasak buduće stranke će i biti na lokalnom djelovanju, kaže bivši predsjednik županijskog HSP-AS Tomislav Šarić:

Na parlamentarnim izborima možda ćemo sudjelovati, možda nećemo, vidjet ćemo kako će stranka odlučiti. Lokalno je ono što mi imamo i ono što želimo imati.

Tajnik HSP-a AS Pero Čorić istupanje smatra činom Rudolfa Dvorskog:

Motiv i razlog je samo jedan, a to je politička pozicija. Gospodin Dvorski je ovaj potez povukao isključivo i jedino iz razloga jer nije zadovoljan svojom političkom pozicijom. Tražio je da mu se osigura saborski mandat.

Ćorić odbija tvrdnju da stranku napušta cijela najmnogobrojnija podružnica:

Dakle govoriti o tisućama članova je smiješno… Nema nikakvog udarca za stranku. Prije četiri godine je bivša garnitura HSP AS izrazila svoje nezadovoljstvo. Doveli smo na ledinu gospodina Dvorskog i dali im politički i manevarski prostor i argumente i oni su radili. Evo, nakon četiri godine ponavljaju istu priču, istu grešku kao i njihovi prethodnici.

Hrvatska, županija i Zadar će tako, uslijed još jednog pravaškog raslojavanja, kroz nekoliko dana dobiti još jednu stranku na svom političkom nebu.