fbpx round image on layout top

NEVJEROJATNO DA IH JOŠ IMA I posljednja tvrtka na svijetu prestala proizvoditi videorekordere

23. srpnja 2016. by urednik divider image

Japanska tvrtka Funai Electric, posljednji proizvođač videorekordera u svijetu, objavila je da će do kraja srpnja prestati proizvoditi te aparate popularne u sedamdesetima i osamdesetima prije nego ih je zasjenila pojava DVD-a i ostalih digitalnih tehnologija.
“Jedini smo još koji sastavljamo videorekordere nakon povlačenja Panasonica 2012. godine”, rekao je glasnogovornik tvrtke.

No, svjetska prodaja pala je na 750.000 prošle godine, usporedivo s 15 milijuna komada početkom 2000. U zadnje vrijeme japanska tvrtka prodavala je te aparate najviše u SAD-u, posebno pod markom Sanyo.
“Jedan od naših dobavljača ocijenio je teškim nastavak proizvodnje jednog sastavnog dijela za tako malu količinu, što nas je nagnalo da donesemo takvu odluku”, objasnio je Funai Electric čija se tvornica nalazi u Kini.

Iako nije objavljeno službeno priopćenje, tvrtka je zatrpana pozivima otkad je procurila informacija u lokalnim medijima. Među njima je bibliotekar koji na svojim policama nudi videokasete ili pak ljudi željni gledati stare uspomene.
Prošle je godine elektronski div Sony objavio neposredni prekid prodaje videokaseta Betamax za široku javnost, što je simboličan epilog za proizvod nastao 1975. i brzo zamijenjen formatom VHS.
Već je zaustavio njihovu proizvodnju unazad nekog vremena ali je nastavio opskrbljivati “ovisnike” preostalim količinama. Što se tiče videorekordera posljednji su iz njihovih tvornica izašli 2002.

Izvor: net.hr/ZDanasAKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr