round image on layout top

Novaljski Trijatar počinje 11. srpnja

9. srpnja 2016. by urednik divider image

Kulturno ljeto u Novalji još jednom će obilježiti niz vrhunskih kazališnih predstava koje će se održati u sklopu 11. Novaljskog trijatra.

I ove godine u Novalji u sklopu 11. Novaljskog trijatra okupit će se brojne glumačke skupine, čiji su nastupi nedjeljom već postali standard ljetne kulturne turističke ponude grada.

Sve počinje već idući tjedan, svečanim otvorenjem u ponedjeljak 11. srpnja na Trgu Alojzija Stepinca koje će uveličati violončelistica Ana Rucner, nakon čega slijedi predstava ‘Gusle moje električne‘ Željka Vukmirice. Tradicionalna nagrada Kate Novaljka koja se dodjeljuje glumcu ili glumici koji je lani ostvario najbolju ulogu ove godine će prilikom otvaranja biti dodijeljena glumici Sanji Drakulić.

Trijatar ove godine započinje na Trgu Alojzija Stepinca, a prema riječima gradonačelnika Ante Dabe cilj ga je dovesti na pozornicu u jezgru grada, bliže građanima. Ujedno je istaknuo kako su svi ponosni na dosadašnju tradiciju ove kulturne manifestacije koja ukazuje da Novalja nije samo Zrće. Želja voditelja Festivala i Grada Novalje je na taj način obogatiti kulturnu turističku ponudu te raditi na njenoj segmentiranosti i mozaičnosti.

„Nedjeljna ljetne predstave u Novalji su već postale tradicija i ljudi dolaze u velikom broju. Repertoar je uistinu raznolik i svatko može pronaći nešto za sebe. Trijatar raste svake godine, a iduće nam je cilj dovesti kazališta iz inozemstva“, istaknuo je umjetnički direktor Festivala Goran Grgić.

Nakon otvorenja Festival, koji se održava uz podršku Grada Novalje, će se tradicionalno nastaviti održavati u kinu Hollywood, predstavom svake nedjelje. Najavljene predstave su Kreket, Miris lovine, Ljubaf, Posljednja Freudova seansa, Nećeš razbojniče i Sarmica.MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom reagiranja Jose Nekića na javan istup Akcije Mladih i Marka Pupića...

read more

ULOGA INVESTICIJSKE...

Sredinom 2010. godine jedna je poslovna grupacija, bliska...

read more

DRAMA U GAŽENICI...

Prema informacijama očevidaca koji su ih razmjenjivali na društvenim...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar