round image on layout top

Počinje svečano otvorenje 56. Glazbenih večeri u sv. Donatu

9. srpnja 2016. by urednik divider image

Svečano otvorenje 56. Glazbenih večeri u sv. Donatu nesvakidašnjim kulturnim iskustvom – spojem filmske i glazbene umjetnosti!

Jedna od najdugovječnijih tradicija Zadra jest njegov međunarodni glazbeni ljetni festival – Glazbene večeri sv. Donatu koji razotkriva najljepše prostore Grada i pretvara ih u inspirativne koncertne pozornice. Po 56. put Večeri će stanovnicima Zadra, kao i njegovim brojnim posjetiteljima, pružiti pregršt koncertnih iskustava koja će zasigurno pamtiti do idućeg ljeta.

56. izdanje Glazbenih večeri u sv. Donatu svečano će započeti u ponedjeljak, 11. srpnja, tradicionalnim događanjem na Forumu u 21:30 h!
FIL(M)HARONIJA: Glazbene večeri u sv. Donatu i Zagrebačka filharmonija donose spoj dvije grandiozne umjetnosti – filmske i glazbene – te će pružiti publici nesvakidašnji i intrigantni doživljaj projekcije nijemog filma uz izvođenje glazbe uživo. Radi se o filmu Mališan (The Kid), prvom dugometražnom filmu u kojem kultni komičar Charlie Chaplin potpisuje režiju, produkciju te glazbu, a ujedno tumači i glavnu ulogu. Godine 1921. film Mališan je postao nakon premijernog prikazivanja golem hit, a mnogi ga smatraju i najvećim trijumfom u Chaplinovoj karijeri. Partitura glazbe za ovaj film naknadno je skladana 1971., a njome će dirigirati uspješni hrvatski dirigent mlađe generacije Krešimir Batinić koji je imao priliku ovaj orkestar predstaviti i zahtjevnoj njujorškoj publici u Carnegie Hall – u.

Zagrebačka filharmonija započela je sa svojim Filmskim ciklusom 2012., no ovo će biti prvi put da zadarska publika ima priliku uživati u ovakvom spektakularnom filmsko-glazbenom doživljaju.

11. 7., ponedjeljak, Forum, 21.30 h

Fil(m)harmonija
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
Krešimir BATINIĆ, dirigent
Charlie Chaplin: Mališan (The Kid)

Što nas očekuje?
Već dva dana nakon svečanog otvorenja na Forumu, nastavlja se niz koncerata na Glazbenim večerima. Ljubitelji flaute, ali i svi oni koji su željni lijepog muziciranja, imat će priliku čuti neobičan i jedinstven ansambl na našoj sceni – Zagrebački ansambl flauta, jedini ansambl takve vrste u Hrvatskoj.

13. 7., srijeda, crkva sv. Donata, 21:00 h
ZAGREBAČKI ANSAMBL FLAUTA
Renata Penezić, umjetnička voditeljicaMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom najnovijih događaja oko luke Gaženica, reagirao je županijski...

read more

OPOZICIJA ZBOG GAŽENICE...

Odluka o dodjeli 20-godišnje koncesije za luku Gaženica turskom Global Ports...

read more

RAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr