round image on layout top

Počinje svečano otvorenje 56. Glazbenih večeri u sv. Donatu

9. srpnja 2016. by urednik divider image

Svečano otvorenje 56. Glazbenih večeri u sv. Donatu nesvakidašnjim kulturnim iskustvom – spojem filmske i glazbene umjetnosti!

Jedna od najdugovječnijih tradicija Zadra jest njegov međunarodni glazbeni ljetni festival – Glazbene večeri sv. Donatu koji razotkriva najljepše prostore Grada i pretvara ih u inspirativne koncertne pozornice. Po 56. put Večeri će stanovnicima Zadra, kao i njegovim brojnim posjetiteljima, pružiti pregršt koncertnih iskustava koja će zasigurno pamtiti do idućeg ljeta.

56. izdanje Glazbenih večeri u sv. Donatu svečano će započeti u ponedjeljak, 11. srpnja, tradicionalnim događanjem na Forumu u 21:30 h!
FIL(M)HARONIJA: Glazbene večeri u sv. Donatu i Zagrebačka filharmonija donose spoj dvije grandiozne umjetnosti – filmske i glazbene – te će pružiti publici nesvakidašnji i intrigantni doživljaj projekcije nijemog filma uz izvođenje glazbe uživo. Radi se o filmu Mališan (The Kid), prvom dugometražnom filmu u kojem kultni komičar Charlie Chaplin potpisuje režiju, produkciju te glazbu, a ujedno tumači i glavnu ulogu. Godine 1921. film Mališan je postao nakon premijernog prikazivanja golem hit, a mnogi ga smatraju i najvećim trijumfom u Chaplinovoj karijeri. Partitura glazbe za ovaj film naknadno je skladana 1971., a njome će dirigirati uspješni hrvatski dirigent mlađe generacije Krešimir Batinić koji je imao priliku ovaj orkestar predstaviti i zahtjevnoj njujorškoj publici u Carnegie Hall – u.

Zagrebačka filharmonija započela je sa svojim Filmskim ciklusom 2012., no ovo će biti prvi put da zadarska publika ima priliku uživati u ovakvom spektakularnom filmsko-glazbenom doživljaju.

11. 7., ponedjeljak, Forum, 21.30 h

Fil(m)harmonija
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
Krešimir BATINIĆ, dirigent
Charlie Chaplin: Mališan (The Kid)

Što nas očekuje?
Već dva dana nakon svečanog otvorenja na Forumu, nastavlja se niz koncerata na Glazbenim večerima. Ljubitelji flaute, ali i svi oni koji su željni lijepog muziciranja, imat će priliku čuti neobičan i jedinstven ansambl na našoj sceni – Zagrebački ansambl flauta, jedini ansambl takve vrste u Hrvatskoj.

13. 7., srijeda, crkva sv. Donata, 21:00 h
ZAGREBAČKI ANSAMBL FLAUTA
Renata Penezić, umjetnička voditeljicaMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr