round image on layout top

U projektu Dogus grupe nema više plaže Jadran!?

9. srpnja 2016. by urednik divider image

Kako bi u budućnosti, prema viziji Dogus grupe, trebao izgledati prostor bivše tvornice Maraska i što sve tamo planiraju izgraditi, Zadrani mogu vidjeti u prizemlju zgrade Gradske uprave na Narodnom trgu. Na javni uvid izložen je grafički i tekstualni dio Prijedloga II Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija “Maraska-park”, a javno izlaganje o planu održat će se u utorak, 12. srpnja, u 10 sati u Velikoj vijećnici Grada Zadra.

Ovo je prvo javno predstavljanje budućeg projekta Dogus grupe na području Maraska parka gdje su turski poduzetnici već ranije najavili izgradnju luksuznog turističkog kompleksa koji uključuje prvi zadarski hotel s pet zvjezdica pod brendom američkog lanca Hyatt, ali i apartmansko naselje s trgovačkim centrom u kojem će dominirati ekskluzivne trgovine svjetski poznatih brendova.

Osim luksuznog hotela s pet zvijezdica i nekoliko stambeno-poslovno-turističkih objekata, jasno je kako će taj dio grada biti uređen na način da će okolni sadržaji biti podređeni potrebama korisnika. Tako će, ukoliko plan bude usvojen i realiziran, u zaborav otići tamošnja plaža Jadran, kod kultnog kafića Marex. Taj je dio, kako stoji u planu, namijenjen bazensko-sportsko-rekreacijskim sadržajima, dok je dio ispred zgrade Maraske, od lukobrana Điga prema Marexu, namijenjen istim sadržajima, ali isključivo za potrebe hotela.

Izvor: Zadarski list/ZDanasUPUTE DRŽAVNE UPRAVE ZA...

Obilne snježne padaline i olujni vjetar otežavaju cestovni promet, posebice...

read more

Zamjenica Općinskog...

U cijelosti objavljujemo ispravak teksta objavljenog na portalu ZADARdanas pod...

read more

Sudac Županijskog suda...

U cijelosti objavljujemo ispravak teksta objavljenog na portalu ZADARdanas pod...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr