round image on layout top

ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2016. Koncert Nele Šarić i Vjekoslava Babića

13. srpnja 2016. by urednik divider image

Na festivalu Zadar classic open air u četvrtak će, 14. srpnja, nastupiti dvoje uglednih glazbenika – sopranistica Nela Šarić i pijanist Vjekoslav Babić. Oboje su već sudjelovali na ovom festivalu kojega organizira Lions klub Zadar s namjerom prikupljanja sredstava za uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači.

Nela Šarić je na festivalu od njegovih početaka, od 2013. godine, a Zadrani uvijek s velikom zanimanjem prate njene nastupe. Rođena Zadranka, studij solo pjevanja završila je u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić, a prije četiri godine je na Muzičkoj akademiji i magistrirala. Tijekom studija i nakon njega stjecala je bogato solističko iskustvo, pjevala u Hrvatskoj i inozemstvu, uz različite zborove i orkestre te ugledne pjevače. Vokalnu je tehniku usavršavala na seminarima priznatih svjetskih umjetnika, surađivala s poznatim dirigentima i redateljima, sudjelovala u projektima profesionalnih i amaterskih zborova te snimila nosač zvuka s djelima skladatelja barokne glazbe koji su u 19. Stoljeću djelovali u Zadru. Pjevala je ili još uvijek pjeva u klapama, kvartetu duhovne i filmske glazbe Mystique i Trio Anime.

Lani je pjevala ulogu Musette u Puccinijevoj operi La Boheme u Španjolskoj, a ove je godine bila jedina hrvatska finalistica na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Zinka Milanov u Rijeci. Često sudjeluje u radu žirija na raznim glazbenim festivalima, i od ove je godine umjetnička voditeljica klape Kožino.
Vjekoslav Babić je na Muzičkoj akademiji studirao glasovir u klasi prof. Pavice Gvozdić, dirigiranje u klasi prof. Vjekoslava Šuteja, a klarinet je učio u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi te od devete godine svira u Puhačkom orkestru limene glazbe u Imotskom. Osvajao je brojne nagrade, surađivao s mnogim eminentnim umjetnicima.

Radi kao korepetitor u HNK Zagreb, kao profesor klavira u Školi za balet i ritmiku, vodi dva zbora i u protekle je četiri godine dirigent Akademskog harmonikaškog orkestra Ivan Goran Kovačić.

Koncert Nele Šarić i Vjekoslava Babića održat će se, kao i svi koncerti Zadar classic open air-a, na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. I tom će se prilikom od gledatelja prikupljati dobrovoljni prilozi koji bi trebali pomoći da iz koncertne dvorane u Kneževoj palači što prije ponovno poteče glazba.Marjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr