fbpx

ZADRANI OSUMNJIČENI ZA SILOVANJE Namamili Slovenku na izletnički brod pa je silovali

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu za silovanje protiv 51-godišnjeg M.C. i 44-godišnjeg K.Š. iz okolice Zadra, članova posade izletničkog broda koje su sumnjiči da su na izletničkom brodu privezanom u zadarskoj luci nedaleko gradskog mosta početkom tjedna silovali 34-godišnju Slovenku. Obojica su uhićeni i privedeni te su u subotu ujutro ispitina u Županijskom državnom odvjetništvu koje je sucu istrage za obojicu predložilio istražni zatvor. Sinoć su privedeni sucu istrage Hrvoju Viskoviću koji ih je ispitao.

34-godišnja Slovenka silovanje je prijavila dan nakon događaja i to na povratku kući u Primorsko-goranskoj policijskoj upravi tvrdeći da su je u Zadru silovala dvojica članova posade izletničkog broda koje je upoznala nekoliko dana ranije. Osumnjičeni se brane da je 34-godišnjakivnja dragovoljno pristala na spolni odnos s njima nakon što su je pozvali na njihov brod.

PRIJE

Dvojica muškaraca iz okolice Zadra koji su u subotu uhićeni pod sumnjom da su silovali 34-godišnju Slovenku zadržani su u pritvoru istražnog zatvora u Zadru. Odluku o zadržavanju u pritvoru na rok do 30 dana donio je sudac istrage Hrvoje Visković koji je osumnjičenike ispitao u subotu kasno poslijepodne, nakon što su prethodno saslušani u Županijskom državnom odvjetništvu koje je predložilo njihovo zadržavanje u pritvoru.

– Obojica negiraju da se silovanje dogodilo. Tijekom ispitivanja jedan je iznosio obranu, a drugi je rekao da se ne smatra krivim – kazao nam je sudac Visković.

Podsjetimo, 51-godišnji M.C. i 44-godišnji K.Š. uhićeni su nakon što je 34-godišnja Slovenka Primorsko-goranskoj policijskoj upravi prijavila da su je dvojica muškaraca, inače članova posade izletničkog broda, silovala u Zadru na izletničkom brodu dok je bio na vezu u luci kod gradskog mosta. Žena je silovanje prijavila na povratku kući, dan nakon događaja koji se zbio početkom prošlog tjedna.

Slobodna Dalmacija/ZDanas