round image on layout top

AKCIJA MLADIH PROTIV TURSKIH INVESTITORA Ispred Maraske podigli hrvatsku zastavu i pozvali Josu Nekića da je skine!

3. kolovoza 2016. by urednik divider image
bbimagehandler.ashx

Povodom plana turskih investitora za preuzimanjem plaže Jadran, uz zvukove Lijepe naše, na mulu ispred stare Maraskine zgrade na Obali kneza Trpimira u Zadru u srijedu ujutro na improvizirani je jarbol podignuta hrvatska zastava. Hrvatsku zastavu u znak protesta, kao simbolični čin otpora protiv izmjena i dopuna DPU Maraska Park gdje turska Dogus grupa namjerava graditi hotel s pet zvijezdica i luskuzno stambeno naselje, podignuli su vijećnici Akcije mladih. Oni su uvjereni kako će turski investitori uzurpitari javni prostor za vlastite interese i kako im gradska vlast izmjenom i dopunama detaljnog plana uređenja u tome pogoduje suprotno interesima vlastitih građana.

– Iz DPU Maraska park jasno se isčitava buduća uzurpacija mora , priobalja i Maraska parka te eklatantno kršenje Prostornog plana o uređenju Grada Zadra izgrađenošću većom od 30% i nedostatkom ikakvih zelenih površina a kamoli propisanih 20%. To se uostalom i ne krije u DPU-u i materijalima za sjednicu jasno stoji da je more parcelizirano i da će parcela 7A biti buduća plaža za goste hotela a Burak Baykan je na predstavljanju plana priznao da će se javiti za koncesije.

Tko tvrdi drugačije laže. Kalmetine izjave po ovom pitanju su nevjerodostojne jer je on osoba bez ikakve vjerodostojnosti. Ne znam kada je zadnji put izgovorio istinu o bilo čemu.

Drugi čak bitniji problem ovih galopirajućih turskih ulaganja u Zadar jest što je Erdogan islamist i totalitarist a Turska posebno nakon neuspjelog puča islamistička i totalitaristička država. Iz toga razloga ta ulaganja predstavljaju ogroman sigurnosni problem. Ne znam da li su nadležne službe spremne za takvu vrstu ugroze.

Na ovom mjestu gdje smo podigli zastavu braniti će se javni interes svim sredstvima. Svega nekoliko desetaka metara odavde 1990 godine dan prije velike gospe tada portir u Tankerkomercu Joso Nekić skinuo je sa dizalice hrvatski barjak i stavio jugoslavensku zastavu. Sada je Joso Nekić predsjednik GO HDZ-a. Pozivamo ga da opet dođe skinuti hrvatski zastavu i zamjeni je turskom. Mi ga čekamo. – izjavili su vijećnici Akcije mladih.

13936588_10154812754071030_1407866699_n

ZDdanasTradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar