round image on layout top

AVVANTURA FILM FESTIVAL ZADAR Grandprix festivala pripao je bugarskom filmu Glory

26. kolovoza 2016. by urednik divider image

Sinoć je u prepunom lapidariju Narodnoga muzeja Zadar svečanom dodjelom nagrada zatvoren 7. Avvantura film festival Zadar. Grandprix festivala pripao je bugarskom filmu Glory koji su u tandemu režirali Kristina Grozeva i Petar Valchanov.

Isti su to redatelji čijem je filmu “The Lesson”prošle godine žiri Avvanture također dodijelio Grandprix.

Najboljim je redateljem, žiri glavnoga programa u kojem su bili Peter Webber, TihanaLazović i Antonio Nuić, proglasio Damjana Kozolea za “Nightlife”, a Kozole je osobno preuzeo nagradu.

Najbolja glumica je Ksenija Marinković u filmu Zrinka Ogreste“S one strane”, nagradu je u njezino ime preuzeo redatelj. Najbolji glumac je Stefan Denolyubov koji stiže iz već ovjenčanog filma “Glory”.

Posebno priznanje u glavnome programu pripalo je mađarskom filmu “It is not the time of mylife” Szabolcsa Hajdua.

U sekciji Prvi i drugi film, nagradom se okitio austrijski “One of us” Stefana Richtera, o tome je odlučivao žiri u sastavu :Dean Šoša, Anica Kovačević i Danilo Šerbedžija.

Najbolji kratki film je Piknik Jure Pavlovića (ocjenjivački sud u sastavu: Reinhard Brundig, Mare Knežević i Nenad Korkut). Posebno je priznanje, a i simpatije publike pokupio kratki film Gorana Škofića “Na plaži”.

Nakon dodjele nagrada zadarsku je publiku oduševila hrvatskapremijera filma ZG80 redatelja Igora Šeregija, kojoj su osim redatelja nazočili glavni glumac Rene Bitorajac i producent Ljubo Zdjelarević.PUPIĆ-BAKRAČ Antune...

Povodom izjava SDP-ovca Antuna Novoselovića, priopćenjem za medije oglasio se...

read more

ZADARSKI BLOK –...

Izbori za zadarske mjesne odbore na rasporedu su 9. prosinca, a danas je na...

read more

TKO KADROVIRA U...

Tito Gubić je muškarac koji je promijenio ime i glumio ženu samo kako bi...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr