fbpx

Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti !

U sklopu programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 21. obljetnice VRO Oluja u 19 sati na Poljani pape Ivana Pavla II. nastupit će Zadarske mažoretkinje i Gradska glazba Zadar a nakon njih zadarski glazbenici.

20.30 sati u crkvi sv. Dominika bit će otvorena izložba fotografija Volim svoju županiju. Riječ je o izložbi nastaloj kroz istoimeni foto natječaj Hrvatske zajednice županija koji je pokrenut, između ostalog, s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija.

Izložbu će biti moguće pogledati od 5. do 13. kolovoza u sljedećim terminima: 6. 8. od 10.30 do 12.30, 8. – 12. 8. od 19.30 do 21.30 te 13. 8. od 10.30 do 12.30. Ulaz je slobodan.

Otvaranje izložbe zanimljivijim će učiniti glumica Kazališta lutaka Zadar Gabrijela Meštrović Maštruko i polaznice dramsko-lutkarske radionice Donatolina koje će izvesti Perivoj od slave, scenu iz predstave Planine.

A za 21 sat na Forumu je najavljen koncert zadarskih pjevača Nele Šarić, Davora Pekote, Zorana Jelenkovića, Jure Brkljače, Ive Županovića, grupe Calipso i Neprijatelja, nakon čega će u 22 sata uspijediti vatromet u čast Oluji.