round image on layout top

DETALJI NESREĆE U NOVALJI “Nastao je kaos, panika! Majke su plakale pokušavajući doći do djece ispod konstrukcije”

8. kolovoza 2016. by urednik divider image

Veliki koncert klape Intrade u Novalji na Pagu u petak navečer, na Dan pobjede, umalo je završio tragično: zbog olujnog naleta vjetra, srušio se dio konstrukcije pozornice i pao ravno u publiku, u prve redove gdje je bilo puno djece, a četvero mališana ozlijeđeno je i prevezeno u zadarsku bolnicu! Na sreću, svi su zadobili lakše tjelesne ozljede i otpušteni su na kućnu njegu.

Koncert popularne zadarske klape i njihova pjevača Tomislava Bralića počeo je oko 21 sat, na opće oduševljenje oko dvije tisuće okupljenih ljudi koji su počeli pjevati već s prvim taktovima njihove “Croatio, iz duše te ljubim”.

U tom je trenutku sve izgledalo idilično i nitko nije ni slutio da će samo dvije minute kasnije, s prvim takovima druge pjesme, sa strane mora doći tako olujni nalet vjetra koji je na publiku doslovno prevrnuo metalnu konstrukciju pozornice i stupove na kojima su se držali reflektori.

– Nastao je kaos, panika! Nestalo je rasvjete, svi smo ostali u mraku, majke su plakale jer su pokušavale doći do djece ispod te kontrukcije, a djeca su vrištala. Ne mogu vam uopće opisati kako je to izgledalo, i danas cijeli dan mi nije dobro od tog prizora. Svojim očima sam gledala kako se to ruši kao kula od karata u samo nekoliko sekundi.

– A vjetar je bio toliko jak da smo se suprug, dijete i ja morali snažno držati za ruke kako nas ne bi bacilo u more – kazala nam je turistikinja koja je jučer s obitelji bila na koncertu, čak i snimala fotografije prvih nekoliko minuta dok se stupovi s reflektorima nisu počeli rušiti.

– U tom trenutno samo mi je bilo bitno da dođem do svoje kćeri i da se sklonimo u automobil. Prestrašno je bilo, i sada se cijela naježim kad se toga sjetim. Srećom, Hitna je došla odmah, u roku od deset minuta, i zbrinula sve mališane koji su imali nesreću da ih poklopi konstrukcija. Koliko sam vidjela, ona i nije toliko teška, ali zato jesu reflektori koje nosi, pogotovo u kombinaciji s ovakvim naletom vjetra – kaže nam šokirana turistkinja.

U PU ličko-senjskoj potvrdili su nam da je četvero djece ozlijeđeno i kako su iz ambulante u Novalji upućeni na daljnju obradu u zadarsku bolnicu. Srećom, osim pretrpljenog šoka i straha, druge ozljede su bila lakše i svi su pušteni na kućnu njegu.

Bralić još u šoku

Hvala Bogu da su djeca dobro, samo je to važno – kazao nam je Tomislav Bralić, koji je i sam još uvijek u šoku od onoga što se jučer dogodilo u Novalji.

– Nitko takvo što nije očekivao! Atmosfera je bila predivna, taman smo počeli pjevati i onda odjednom, s morske strane, dignuo se taj reful koji je srušio stupove koji su držali svjetla, i to na djecu koja su se igrala ispred bine. Ostali smo u šoku, nismo sebi mogli doći. Kasnije smo se raspitivali kako su djeca, ali sve je u redu, to nam je najvažnije – kazao nam je Bralić.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanasRAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more

PREDSJEDNIK HVIDRA-e...

U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude zakoncesiju u...

read more

SABORSKI ZASTUPNIK MIRO...

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj održao je danas stanku u Hrvatskom saboru o...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr