round image on layout top

FESTIVAL ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2016 Mladi klarinetisti za koncertnu dvoranu

12. kolovoza 2016. by urednik divider image

Večeras, petak, 12. kolovoza, na rasporedu festivala Zadar classic open air je još jedan koncert. Nastupit će Zadarski kvartet klarineta, mladi glazbenici, Zadrani Ivan Andrijević, Ante Buturić i Lovre Lučić te Abdul-Azziz Hussein iz Zagreba. Na Trgu Petra Zoranića i ovaj će koncert početi u 21 sat, a tijekom njegova održavanja prikupljat će se dobrovoljni prilozi za uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači. Uz potporu gradske Turističke zajednice i Grada Zadra, festival, naime, po četvrti put organizira Lions klub Zadar u sklopu svoje akcije „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“.
Zadarski kvartet klarineta je nastao 2007. godine kao samostalni projekt tadašnjih učenika Glazbene škole Blagoje Bersa i od tada je, uz manje promjene u sastavu, nastupao u raznim prigodama i u raznim sredinama. Svi njegovi članovi su još tijekom školovanja osvajali prestižne nagrade, usavršavali se kod eminentnih glazbenika i pedagoga, održavali solo recitale i nastupali s poznatim orkestrima. Svu četvoricu povezuje Muzička akademija u Zagrebu na kojoj studira (četvrta godina) još samo najmlađi od njih, 22 godišnji Ivan Andrijević, sudionik, inače, Zadar classic open air-a u svim njegovim dosadašnjim izdanjima.
Mladi klarinetisti okupljeni u tom puhačkom komornom sastavu izvode na svojim nastupima vrlo šarolik program, od originalnih ili za takav sastav obrađenih kompozicija, do jazza i folklorne glazbe. Dio tog programa predstavit će i na koncertu u petak, trećem, inače, njihovom koncertu na ovoljetnom festivalu Zadar classic open air.MARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr