round image on layout top

KORNATSKA TRAGEDIJA “Kornate dragi istinu mi kaži” Mimohod za 12 vatrogasaca

30. kolovoza 2016. by urednik divider image
Kornatska-tragedija-Za-prijevoz-ozlijedenih-vatrogasaca-policija-je-cekala-odobrenje

U ponedjeljak navečer u Tisnom je održan Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali….

U ponedjeljak navečer u Tisnom je održan Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali u vatrogasnoj intervenciji na otoku Kornatu.

Vatrogasni zapovjednici, predstavnici vlasti, vatrogasci iz čitave Hrvatske, sumještani, prijatelji i obitelji stradalih sudjelovali su u mimohodu od vatrogasnog doma DVD-a Tisno do župne crkve sv. Duha gdje su pod spomen-križem i pred grobovima Ivice Crvelina, Ante Crvelina, Marka Stančića, Tomislava Crvelina i Josipa Lučića položili cvijeće i zapalili svijeće.

Roditelji, braća i sestre, prijatelji, kolege i sumještani stradalih i dalje se pitaju što se dogodilo tog vrućeg i vjetrovitog kolovoškog dana na Kornatu. U službena objašnjenja ne vjeruju, a za istinom je u svom obraćanju pred spomen križem, doduše kroz stihove pjesme, zavapio i predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo.

– I makar prošlo devet godina, te isplakane suze još uvijek su svježe i vape za istinom kao i pjesnikinja koja kaže: Kornate dragi istinu mi kaži: Kako je mladost odnio plamen? Jer razbuktao vatru nije tvoj kamen. Ali jedina istina koju i dalje znamo je ta da Ivicu, Marka, Antu, Tomislava i Josipa i njihove kolege i prijatelje iz Vodica i Šibenika nikad nećemo zaboraviti – rekao je Čorkalo.

Iako su nekad na tišnjanskom Mimohodu sjećanja s obitelji vatrogasaca i cijelim Tisnom nekada tugu dolazili dijeliti i premijeri i ministri, danas s njima, osim predstavnika općinskih vlasti i vatrogasaca, nije bilo nikog iz političkih i državnih struktura.

24sata.hr/ZDanasTradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar