round image on layout top

KORNATSKA TRAGEDIJA “Kornate dragi istinu mi kaži” Mimohod za 12 vatrogasaca

30. kolovoza 2016. by urednik divider image

U ponedjeljak navečer u Tisnom je održan Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali….

U ponedjeljak navečer u Tisnom je održan Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali u vatrogasnoj intervenciji na otoku Kornatu.

Vatrogasni zapovjednici, predstavnici vlasti, vatrogasci iz čitave Hrvatske, sumještani, prijatelji i obitelji stradalih sudjelovali su u mimohodu od vatrogasnog doma DVD-a Tisno do župne crkve sv. Duha gdje su pod spomen-križem i pred grobovima Ivice Crvelina, Ante Crvelina, Marka Stančića, Tomislava Crvelina i Josipa Lučića položili cvijeće i zapalili svijeće.

Roditelji, braća i sestre, prijatelji, kolege i sumještani stradalih i dalje se pitaju što se dogodilo tog vrućeg i vjetrovitog kolovoškog dana na Kornatu. U službena objašnjenja ne vjeruju, a za istinom je u svom obraćanju pred spomen križem, doduše kroz stihove pjesme, zavapio i predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo.

– I makar prošlo devet godina, te isplakane suze još uvijek su svježe i vape za istinom kao i pjesnikinja koja kaže: Kornate dragi istinu mi kaži: Kako je mladost odnio plamen? Jer razbuktao vatru nije tvoj kamen. Ali jedina istina koju i dalje znamo je ta da Ivicu, Marka, Antu, Tomislava i Josipa i njihove kolege i prijatelje iz Vodica i Šibenika nikad nećemo zaboraviti – rekao je Čorkalo.

Iako su nekad na tišnjanskom Mimohodu sjećanja s obitelji vatrogasaca i cijelim Tisnom nekada tugu dolazili dijeliti i premijeri i ministri, danas s njima, osim predstavnika općinskih vlasti i vatrogasaca, nije bilo nikog iz političkih i državnih struktura.

24sata.hr/ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr