fbpx

LUKA GAŽENICA Maturanti Pomorske škole zakopali vremensku kapsulu na 50 godina

Maturanti Pomorske škole u Zadru zajedno sa pedagogom Marinom Perinićem i ravnateljem Svetkom Perkovićem došli su na originalnu ideju povodom početka radova na izgradnji zgrade terminala u Gaženici. Odlučili su napraviti vremensku kapsulu koja će se zakopati na prostoru luke Gaženice, a ponovno će se iskopati i otvoriti za 50 godina.

– Najveći nam je problem bio nabaviti kapsulu. U petak smo dobili potvrdu da možemo to učiniti, pa nam je vikend protekao radno. U kapsulu smo stavili naslovnice nedjeljnih novina koje izlaze na našem području, Zadarskog lista, Večernjeg i Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, tv program iz Zadarskog lista, vremensku prognozu. Stavili smo i recepte našeg kuhara, Renata Kraljeva koji je dao recept za originalni sea food s plavom ribom. U kapsuli se našao i crtež hrvatske predsjednice koju je nacrtao naš učenik Dominik Brkljača, kao i USB stick na kojem su fotografije Zadra snimljene iz zraka, fotografije sa dočeka naših zadarskih olimpijaca i fotografije luke Gaženice kakva je sada, nabraja ravnatelj Perković.

Inovativni i nadasve originalni projekt vrijednih “pomoraca” svoje mjesto pronaći će u luci Gaženica, a glavni inženjer gradilišta dao je dopuštenje da to bude uz kamen temeljac kojeg je danas položila predsjednica.

Zadarski list/ZDanas