round image on layout top

NA FESTIVALU ZADAR CLASSIC OPEN AIR Ponovno Dina e Mel

2. kolovoza 2016. by urednik divider image

Na festivalu Zadar classic open air 2026, u utorak, 02. kolovoza, ponovno će nastupiti Dina e Mel. Riječ je o dobro poznatim glazbenicama Dini Bušić, glas, i Meliti Ivković, gitara, koje su 2012. godine otkrile zajedničku ljubav prema brazilskoj bossa novi i udružile se u duo. Na ovom festivalu, inače, nastupaju od 2014. godine kada ga je utemeljio zadarski Lions Klub u okviru svoje akcije „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“.
Intrigira ih, kažu, brazilska glazba, njezini harmonijski, ritamski i melodijski izazovi te izuzetna atmosfera koju stvara, ali su, uz to, zaokupljene brazilskim portugalskim jezikom te posvećene izradi vlastitih aranžmana za sve pjesme koje izvode. Stil im je prepoznatljiv – odlikuje ga Dinin lirski vokalni izričaj te Melitina bogata i profinjena instrumentalna pratnja. Može ga se se definirati kao svojevrsni amalgam mediteranskog glazbenog naslijeđa na kojemu su odrasle i tako dalekih, ali ipak tako bliskih elemenata južnoameričke kolijevke bossa nove, s tek povremenim izletima u jazz.
Dina e Mel su nastupile diljem Hrvatske na jazz festivalima te klupskim i muzejskim prostorima. Prošlog su ljeta gostovale na jazz festivalu u Francuskoj (Strassbourg – La Petiti Pierre) te se našle u društvu probranih europskih i svjetskih jazz glazbenika.
Osim kao duo nastupaju i u formaciji kvarteta, pa će i na koncertu u utorak uz njih biti zadarski kontrabasist Josip Marcelić i udaraljkaš Mladen Morača.
Na programu će biti bossa nova standardi i niz gotovo nepoznatih brazilskih skladbi s kojima žele upoznati domaću publiku.
Koncert Dine e Mel održat će se na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. I na njemu će se prikupljati sredstva namijenjena uređenju koncertne dvorane u Kneževoj palači.MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr