round image on layout top

NK PAKLENICA HGSS spasio muškarca koji se otrovao na nepristupačnom terenu

23. kolovoza 2016. by urednik divider image
HGSSPaklenica

Sinoć oko 18.30 stigla je dojava od Centra 112 o unesrećenoj osobi koja se nalazi na nepristupačnom terenu na području Bruvna oko 7km od Gračaca, točnije radilo se o Pustopolju kod zaseoka Plećaši, objavio je HGSS na svojoj stranici.

Informacija koju smo dobili je bila da se radi o trovanju i da je potrebno brzo reagirati. Devet spašavatelja se uputilo iz NP Paklenica. Četiri spašavatelja su se uputila odmah s terenskim vozilom dok je ostatak krenuo nešto kasnije s drugim vozilom. Prva ekipa spašavatelja je stigla na područje nesreće oko 19.30 gdje je čekala hitna pomoć. Dalje se moglo samo terenskim vozilom. Četiri spašavatelja nastavljaju dalje s liječnikom hitne pomoći do kolege unesrećenog s kojim su u kontaktu. Nešto kasnije stiže i druga ekipa spašavatelja.

Nakon nekog vremena spašavatelji su se uspjeli probiti do unesrećenog s terenskim vozilom, po izuzetno teškom terenu, koji se nalazio s dvoje kolega nekoliko kilometara od mjesta gdje je stigla hitna pomoć. Unesrećeni je bio pri svijesti, ali u jako teškom stanju.

U 22 sata unesrećeni je predan ekipi hitne medicinske pomoći i time je akcija privedena kraju.

U NP Paklenici je ostao jedan spašavatelj HGSS Zadar s nekoliko kolega iz drugih stanica za slučaj da bude potrebno. Te večeri stigla su još dva poziva iz NP Paklenica na dežurni telefon, ali sve se uspjelo riješiti bez potrebe za intervencijom.

U akciji je sudjelovalo 9 spašavatelja HGSS stanice Zadar.

HRT/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar