fbpx

Olujna bura prekinula promet na A1; Danas kiša, ali i razvedravanje

Zbog bure su samo za osobna vozila otvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnica i Kikovica, ostala voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar DC3, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu, autocesti A7 Orehovica-Šmrika i Jadranskoj magistrali DC8 od Bakra do Novog Vinodolskog, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac, prije naplate Zagreb Istok, u smjeru Lipovca treba voziti oprezno.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i dijelu Dalmacije.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima – ulazak: Bajakovo, Karasovići, Metković; oba smjera: Macelj.

Trajekti plove redovito. Katamaran na liniji 9603 Jelsa – Bol – Split će isploviti na relaciji Stari Grad-Bol-Split.

Ujutro kiša, popodne razvedravanje

U prvom dijelu dana u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, uglavnom na istoku i u gorju. Poslijepodne razvedravanje sa zapada. Na Jadranu prijepodne promjenljivo mjestimice s kišom i pljuskovima, a poslijepodne djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23, a na Jadranu od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 11. kolovoza.

Hina