round image on layout top

Planovi za problematična raskrižja

12. kolovoza 2016. by urednik divider image
zmiciri 1

Mala tržnica na Meladi ove jeseni planira se izmjestiti na drugu, obližnju lokaciju. Nužno je to zbog rekonstrukcije raskrižja Ulice Benka Benkovića i Puta Nina. Osim proširenja s više skretajnih traka, ovo problematično raskrižje trebalo bi dobiti semafore.

Raskrižje ulica Andrije Hebranga i Stjepana Radića, kod zgrade Čistoće Ministarstvo unutarnjih poslova i zadarska policija locirali su, zbog učestalih prometnih nesreća, kao jedno od najrizičnijih zadarskih prometnih točki i zato je rotor prihvaćen kao optimalno prometno rješenje.

Još jedno problematično raskrižje ove će jeseni doživjeti rekonstrukciju, ali sa semaforima. Riječ je o dugonajavljenom širenju spoja Puta Nina s ulicom Benka Benkovića. Promijenit će se prometni režim, jer kako nam pojašnjava pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap neće biti moguće iz smjera Vruljice ići prema Putu Nina:

Nego nego će se ići prema ulici Put Bokanjca gdje će se doći na semaforizirano raskrižje i tu će se skrenuti lijevo prema Putu Nina odnosno bit će slijepa ulica, ova koja trenutačno vodi od Vere prema Putu Nina…
Rekonstrukcija ovoga raskrižja promijenit će nam prometne navike, a mještanima Melade i one životne, ako su navikli tržiti na maloj kvartovskoj pjaci. Tržnica će se izmjestiti, na obližnju lokaciju :

Lokacije nove tržnice je već definirana, nešt sjevernije prema Bokanjcu, na gradskom zemljištu i u ovim trenucima se već obavljaju pripremni radovi na premjštanju te tržnice.

Od cestovnih projekata koji će uskoro biti otvoreni spomenut ćemo i rekonstrukciju Riječke ulice, te produžetak Puta Stanova, završetak Bihaćke i Ulice Borka Šarlije.

HRT/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar