round image on layout top

Planovi za problematična raskrižja

12. kolovoza 2016. by urednik divider image

Mala tržnica na Meladi ove jeseni planira se izmjestiti na drugu, obližnju lokaciju. Nužno je to zbog rekonstrukcije raskrižja Ulice Benka Benkovića i Puta Nina. Osim proširenja s više skretajnih traka, ovo problematično raskrižje trebalo bi dobiti semafore.

Raskrižje ulica Andrije Hebranga i Stjepana Radića, kod zgrade Čistoće Ministarstvo unutarnjih poslova i zadarska policija locirali su, zbog učestalih prometnih nesreća, kao jedno od najrizičnijih zadarskih prometnih točki i zato je rotor prihvaćen kao optimalno prometno rješenje.

Još jedno problematično raskrižje ove će jeseni doživjeti rekonstrukciju, ali sa semaforima. Riječ je o dugonajavljenom širenju spoja Puta Nina s ulicom Benka Benkovića. Promijenit će se prometni režim, jer kako nam pojašnjava pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap neće biti moguće iz smjera Vruljice ići prema Putu Nina:

Nego nego će se ići prema ulici Put Bokanjca gdje će se doći na semaforizirano raskrižje i tu će se skrenuti lijevo prema Putu Nina odnosno bit će slijepa ulica, ova koja trenutačno vodi od Vere prema Putu Nina…
Rekonstrukcija ovoga raskrižja promijenit će nam prometne navike, a mještanima Melade i one životne, ako su navikli tržiti na maloj kvartovskoj pjaci. Tržnica će se izmjestiti, na obližnju lokaciju :

Lokacije nove tržnice je već definirana, nešt sjevernije prema Bokanjcu, na gradskom zemljištu i u ovim trenucima se već obavljaju pripremni radovi na premjštanju te tržnice.

Od cestovnih projekata koji će uskoro biti otvoreni spomenut ćemo i rekonstrukciju Riječke ulice, te produžetak Puta Stanova, završetak Bihaćke i Ulice Borka Šarlije.

HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr