fbpx

Planovi za problematična raskrižja

Mala tržnica na Meladi ove jeseni planira se izmjestiti na drugu, obližnju lokaciju. Nužno je to zbog rekonstrukcije raskrižja Ulice Benka Benkovića i Puta Nina. Osim proširenja s više skretajnih traka, ovo problematično raskrižje trebalo bi dobiti semafore.

Raskrižje ulica Andrije Hebranga i Stjepana Radića, kod zgrade Čistoće Ministarstvo unutarnjih poslova i zadarska policija locirali su, zbog učestalih prometnih nesreća, kao jedno od najrizičnijih zadarskih prometnih točki i zato je rotor prihvaćen kao optimalno prometno rješenje.

Još jedno problematično raskrižje ove će jeseni doživjeti rekonstrukciju, ali sa semaforima. Riječ je o dugonajavljenom širenju spoja Puta Nina s ulicom Benka Benkovića. Promijenit će se prometni režim, jer kako nam pojašnjava pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap neće biti moguće iz smjera Vruljice ići prema Putu Nina:

Nego nego će se ići prema ulici Put Bokanjca gdje će se doći na semaforizirano raskrižje i tu će se skrenuti lijevo prema Putu Nina odnosno bit će slijepa ulica, ova koja trenutačno vodi od Vere prema Putu Nina…
Rekonstrukcija ovoga raskrižja promijenit će nam prometne navike, a mještanima Melade i one životne, ako su navikli tržiti na maloj kvartovskoj pjaci. Tržnica će se izmjestiti, na obližnju lokaciju :

Lokacije nove tržnice je već definirana, nešt sjevernije prema Bokanjcu, na gradskom zemljištu i u ovim trenucima se već obavljaju pripremni radovi na premjštanju te tržnice.

Od cestovnih projekata koji će uskoro biti otvoreni spomenut ćemo i rekonstrukciju Riječke ulice, te produžetak Puta Stanova, završetak Bihaćke i Ulice Borka Šarlije.

HRT/ZDanas