round image on layout top

Počinje Zadarski Avvantura film festival

19. kolovoza 2016. by urednik divider image
forum_film15-240813

Priča filma, koji je režirao Pavo Marinković, inspirirana je hrvatskim obiteljskim zakonom, koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi.

Nakon što je pulska publika ovacijama ispratila „Ministarstvo ljubavi“, film će ovu subotu, 20. kolovoza, otvoriti Zadarski Avvantura film festival. Puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija mali su dio onoga što čeka one koji sjednu pred veliko filmsko platno i pogledaju novi film redatelja Pave Marinkovića. A kakav se humor krije iza priče “Ministarstva ljubavi”, što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja, Pavo Marinković pokušao je ispričati na jedan duhovit način u kojem dva “izmišljena” inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenu prekršaja.

Inspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene, više nego dobrima Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više. Glavna uloga dodijeljenja je Eciji Ojdanić, koja je prema riječima redatelja ulogu dobila jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhuskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i mnogi drugi koji su jamstvo da “Ministarstvo ljubavi” uz obilje smijeha donosi i odličnu flimsku priču.

Nakon Zadarskog film festivala, film „Ministarstvo ljubavi“, Pave Marinkovića, putuje na jubilarno 40. izdanje uglednog Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival) gdje će doživjeti svoju međunarodnu premijeru, a prikazat će se u sklopu programa World Greats.

Redatelj Pavo Marinković, scenarist Stanko Babić, kao i glumci Ecija Ojdanić, Milan Štrljić, Bruna Bebić, Snježana Sinovčić, Nenad Srdelić dolaze 20.8. na svečano otvaranje i biti će dostupni za sve medijske aktivnosti.Tradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar