round image on layout top

POŽARI POGODOVANI BUROM Tri požara sa ukupno 4 protupožarna aviona

23. kolovoza 2016. by urednik divider image

Lokaliziran je požar u Debeljaku, koji je izbio oko 13 sati, zahvativši travu i nisko raslinje. Izgorjelo je oko 10 hektara površine, a vatrogascima je u gašenju pomoć pružena iz zraka. Požar su gasila i dva kanadera.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Zemunik, sudjelovale su danas u gašenju tri požara sa ukupno 4 protupožarna aviona.

Nakon gašenja požara na brdu Jelinjak kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji gdje je požar gasio jedan Canadair CL-415, isti je preusmjeren na drugo požarište Jadrtovac, također u Šibensko-kninskoj županiji.

Na trećem požaru u Debeljaku u Zadarskoj županiji djelovala su dva Canadaira CL-415.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 89 požara (29 u Splitsko-dalmatinskoj, 23 u Šibensko-kninskoj, 19 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 2 u Istarskoj i 1 u Primorsko-goranskoj županiji).

Do 21. kolovoza u 63 dana trajanja ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su ukupno provele 615 sati (25 dana) u akcijama gašenja požara pri čemu su izbacili oko 19 500 tona vode. Uz gašenje požara iz zraka zračne snage su pružale i potporu zemaljskim vatrogascima pri čemu su helikopterima Mi-8 MTV prevezle 29 vatrogasaca i 24 tone vatrogasne opreme do požarišta.MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr