round image on layout top

Pred nama je olujni vikend: kiša, grmljavina, tuča i orkanska bura!

4. kolovoza 2016. by urednik divider image

Vikend pred nama mogao bi obilježiti novi kaos u prometu, ovoga puta ne zbog posjeta moćnih svjetskih državnika, nego zbog radikalnog pogoršanja vremena, piše Jutarnji list.

Hrvatske su autoceste (HAC ONC), naime, objavile kako su u srijedu zaprimili najnoviju prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) prema kojoj se već od petka očekuju olujni, a zatim i orkanski udari vjetra na pojedinim dionicama autocesta.

Konkretno, olujan se vjetar očekuje na podvelebitskoj dionici autoceste A1 te gorskoj dionici autoceste A6 i Krčkog mosta.

U petak do kraja dana podno Velebita očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. Orkanska je bura najavljena za cijelu subotu i nedjelju do navečer.

– Zbog sigurnosti prometa, ukoliko jačina vjetra bude iznad granice gdje postoji opasnost za daljnje odvijanje ukupnog prometa ili određene skupine vozila, HAC ONC će u suradnji s policijom privremeno zatvoriti pojedine dionice autoceste A1 i A6, kao i Krčki most, te će promet biti preusmjeravan na alternativne pravce, najavljuju u HAC-u.

– Ovisno o količini prometa na autocesti, službe HAC ONC-a u suradnji s policijom isključivat će vozila i na drugim izlazima kako bi se smanjila čekanja i povećala protočnost prometa, napominju.HAC moli svoje korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Prema prognozi koju je DHMZ u srijedu objavio na svojoj web stranici, u početku petka bit će sunčano i vruće, a prema kraju dana očekuje se naoblačenje sa zapada te mjestimični pljuskovi i grmljavina na sjevernom Jadranu, gorskim i središnjim područjima.

Tijekom noći na subotu kiša će se proširiti na veći dio zemlje, moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom, lokalno i tuča, a na Jadranu će zapuhati jaka i olujna bura.

U nedjelju smirivanje i razvedravanje.Marjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr