round image on layout top

Pred nama je olujni vikend: kiša, grmljavina, tuča i orkanska bura!

4. kolovoza 2016. by urednik divider image

Vikend pred nama mogao bi obilježiti novi kaos u prometu, ovoga puta ne zbog posjeta moćnih svjetskih državnika, nego zbog radikalnog pogoršanja vremena, piše Jutarnji list.

Hrvatske su autoceste (HAC ONC), naime, objavile kako su u srijedu zaprimili najnoviju prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) prema kojoj se već od petka očekuju olujni, a zatim i orkanski udari vjetra na pojedinim dionicama autocesta.

Konkretno, olujan se vjetar očekuje na podvelebitskoj dionici autoceste A1 te gorskoj dionici autoceste A6 i Krčkog mosta.

U petak do kraja dana podno Velebita očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. Orkanska je bura najavljena za cijelu subotu i nedjelju do navečer.

– Zbog sigurnosti prometa, ukoliko jačina vjetra bude iznad granice gdje postoji opasnost za daljnje odvijanje ukupnog prometa ili određene skupine vozila, HAC ONC će u suradnji s policijom privremeno zatvoriti pojedine dionice autoceste A1 i A6, kao i Krčki most, te će promet biti preusmjeravan na alternativne pravce, najavljuju u HAC-u.

– Ovisno o količini prometa na autocesti, službe HAC ONC-a u suradnji s policijom isključivat će vozila i na drugim izlazima kako bi se smanjila čekanja i povećala protočnost prometa, napominju.HAC moli svoje korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Prema prognozi koju je DHMZ u srijedu objavio na svojoj web stranici, u početku petka bit će sunčano i vruće, a prema kraju dana očekuje se naoblačenje sa zapada te mjestimični pljuskovi i grmljavina na sjevernom Jadranu, gorskim i središnjim područjima.

Tijekom noći na subotu kiša će se proširiti na veći dio zemlje, moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom, lokalno i tuča, a na Jadranu će zapuhati jaka i olujna bura.

U nedjelju smirivanje i razvedravanje.NARODNE NOVINE Raspisan...

U Narodnim novinama broj 55, godina 2018., objavljen je natječaj za imenovanje...

read more

U KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr