fbpx

PUCAO MU U GLAVU Zdravstveno stanje 46-godišnjeg Davora Špara i dalje kritično

Zdravstveno stanje 46-godišnjeg Davora Špara i dalje je kritično nakon što mu je u mjestu Rupalj u petak poslijepodne u glavu pucao 61-godišnji sumještanin Svetko Vidak..Napadač je odmah priveden u policiju, a tijekom današnjeg dana priveden je sucu istrage gdje mu je određen pritvor zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Tragedija u Ruplju povezana je s višemjesečnim sukobom oko najma imanja u tom mjestu, oko čega su se sporili stradali Špar i njegov nekadašnji podstanar, 55-godišnji njemački državljanin Gerald Shull, koji je tijekom obrade ovog slučaja bio nedostupan. Vidak je prema pričama mještana, hranio pse u vlasništvu njemačkog podstanara, inače profesionalnog uzgajivača, koji su ostali na imanju nakon što je Nijemac deložiran.

Ta priča, koju je Slobodna Dalmacija ranije pratila, počela je na Veliku subotu kada je zadarska policija prekršajno prijavila Špara nakon što je pozvao vučnu službu s dizalicom na svoje imanje u Ruplju kako bi deložirao podstanara Nijemca. Kako je vlasnik tada ispričao, s Nijemcom su imali potpisan ugovor o najmu od prvog rujna 2014. godine kada je godinu dana platio unaprijed.

Foto: Luka Gerlanc / Hanza Media

Zadarski.hr/ZDanas