round image on layout top

TJEDNA PROGNOZA Početak tjedna sunčan, u srijedu i četvrtak pogoršanje

8. kolovoza 2016. by urednik divider image

Nakon prošlog tjedna, u kojem smo imali kojekakve vremenske (ne)prilike – i vedrinu, i vrućinu i sparinu, ali i znatan pad temperature, svježinu, ponegdje obilnu kišu, pa još i vjetar, čak i mjestimice u kopnenom području s olujnim udarima, na Jadranu i s orkanskim; i u ovome ćemo tjednu imati mnogobrojna meteorološka događanja, od kojih neka oni na moru jamačno ne priželjkuju. No, nadajmo se bez nevolja poput onih u Makedoniji, piše naš poznati meteorolog Zoran Vakula za web stranicu HRT-a.

Početak tjedna će biti sunčan, štoviše, pretežno vedar i topliji od vikenda, vruć već danas na Jadranu, a sutra gotovo diljem Hrvatske.

No, već u srijedu stiže novo naoblačenje s mjestimičnom kišom i grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnim nevremenom, možda i s tučom, najprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, zatim i na istoku i jugu Hrvatske.

Za očekivati je i barem poneko upozorenje na opasne vremenske pojave, koje će meteorolozi DHMZ-a objaviti u europskom MeteoAlarm sustavu, ne samo zbog ponovno često jake bure, s olujnim udarima, gdjegod možda ponovno i orkanskim, kao jučer i prekjučer.

Naravno, i temperatura zraka će se ponovno sniziti, osobito u unutrašnjosti, pa će u većini središnje Hrvatske i u Gorskome kotaru već u srijedu poslijepodne biti hladnije i za oko 10 °C nego dan prije.

Nestabilno, vjetrovito i relativno svježe bit će i u četvrtak.

Od petka je vrlo velika vjerojatnost stabilizacije vremena i smirivanja vjetra, uz pretežno sunčano vrijeme, na Jadranu i vedro, te porast temperature, i zraka i mora, pa će sljedeći vikend, mnogima produljeni i blagdanski, po mnogo čemu biti povoljniji od prošloga.

Poslije Vele Gospe hladnije?
U prosjeku – da, ali ove godine nije!

I premda bi neki mogli pomisliti kako je prošlotjedno, i posebice ovotjedno zahladnjenje pokazatelj kraja ljeta, uostalom, i u prosjeku su dani poslije blagdana Velike Gospe sve manje topli, ove godine je velika vjerojatnost nastavka ljetnog ugođaja i u drugoj polovici mjeseca, pa i s barem ponekim vrućim danom, koji možda “zasluži” i upozorenje za toplinski val koji može djelovati na zdravlje, piše Vakula.VIR Fizički napao i...

Policijski službenici I policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko...

read more

Talijanski ansambl za...

U četvrtak 28. srpnja u crkvi Sv. Donata gostovat će ansambl za baroknu...

read more

LJETNO PRVENSTVO...

21./22.07.2017 u Sisku je održano Ljetno Prvenstvo Hrvatske za kadete u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar