round image on layout top

TJEDNA PROGNOZA Početak tjedna sunčan, u srijedu i četvrtak pogoršanje

8. kolovoza 2016. by urednik divider image

Nakon prošlog tjedna, u kojem smo imali kojekakve vremenske (ne)prilike – i vedrinu, i vrućinu i sparinu, ali i znatan pad temperature, svježinu, ponegdje obilnu kišu, pa još i vjetar, čak i mjestimice u kopnenom području s olujnim udarima, na Jadranu i s orkanskim; i u ovome ćemo tjednu imati mnogobrojna meteorološka događanja, od kojih neka oni na moru jamačno ne priželjkuju. No, nadajmo se bez nevolja poput onih u Makedoniji, piše naš poznati meteorolog Zoran Vakula za web stranicu HRT-a.

Početak tjedna će biti sunčan, štoviše, pretežno vedar i topliji od vikenda, vruć već danas na Jadranu, a sutra gotovo diljem Hrvatske.

No, već u srijedu stiže novo naoblačenje s mjestimičnom kišom i grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnim nevremenom, možda i s tučom, najprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, zatim i na istoku i jugu Hrvatske.

Za očekivati je i barem poneko upozorenje na opasne vremenske pojave, koje će meteorolozi DHMZ-a objaviti u europskom MeteoAlarm sustavu, ne samo zbog ponovno često jake bure, s olujnim udarima, gdjegod možda ponovno i orkanskim, kao jučer i prekjučer.

Naravno, i temperatura zraka će se ponovno sniziti, osobito u unutrašnjosti, pa će u većini središnje Hrvatske i u Gorskome kotaru već u srijedu poslijepodne biti hladnije i za oko 10 °C nego dan prije.

Nestabilno, vjetrovito i relativno svježe bit će i u četvrtak.

Od petka je vrlo velika vjerojatnost stabilizacije vremena i smirivanja vjetra, uz pretežno sunčano vrijeme, na Jadranu i vedro, te porast temperature, i zraka i mora, pa će sljedeći vikend, mnogima produljeni i blagdanski, po mnogo čemu biti povoljniji od prošloga.

Poslije Vele Gospe hladnije?
U prosjeku – da, ali ove godine nije!

I premda bi neki mogli pomisliti kako je prošlotjedno, i posebice ovotjedno zahladnjenje pokazatelj kraja ljeta, uostalom, i u prosjeku su dani poslije blagdana Velike Gospe sve manje topli, ove godine je velika vjerojatnost nastavka ljetnog ugođaja i u drugoj polovici mjeseca, pa i s barem ponekim vrućim danom, koji možda “zasluži” i upozorenje za toplinski val koji može djelovati na zdravlje, piše Vakula.MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr