round image on layout top

Turistički brod Adriatic Queen dug 33 metra izgorio u potpunosti

12. kolovoza 2016. by urednik divider image

Turistički brod Adriatic Queen dug 33 metra izgorio je gotovo u potpunosti u srijedu oko 15 sati na prostoru remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u Kalima. U požaru kojeg su vatrogasci gasili satima srećom nitko nije ozlijeđen.

Do požara je došlo prilikom izvođenja remonta na brodu, kojeg je izvodila licencirana tvrtka za varilačke poslove, inače kooperant u kaljskom škveru.

– Radove je izvodio naš kooperant, ali ne uz našu suglasnost. Izbio je požar, napravljena je velika šteta, ali tvrtka Nauta Lamjana s tim nema ništa. Za te radove saznali smo nakon što je izbio požar pa smo odmah jutros s kooperantom raskinuli ugovor, rekao nam je jučer Alein Khan, stečajni upravitelj kaljskog škvera dodajući kako su radovi obavljani i izvan radnog vremena.

Policija je cijeli dan obavljala očevid kako bi utvrdili okolnosti, ali i krivca za požar u kojem je planuo turistički brod s nekoliko kabina, koji se pripremao za turističko krstarenje.

U gašenju požara sudjelovali su članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pašmana, Preka i Čakovca, te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar. Na terenu je bilo 20-ak vatrogasaca, a neki od njih na društvenim su mrežama pisali kako je temperatura u razbuktaloj fazi premašivala i 500 stupnjeva zbog čega im je bilo vrlo teško prići brodu. U gašenju su potrošili preko 500 litara pjene, no ipak je izgorjelo sve osim motora.

– Uzrok požara, visina materijalne štete i ostale okolnosti još se utvrđuju, kažu u Policijskoj upravi zadarskoj. Neslužbeno doznajemo kako je požar izbio u kabini u kojoj su stajale, među ostalim, i kante s bojama koje su inače vrlo zapaljive pri visokim temperaturama.

Zadarski list/ZDanasAPEL MARKA PUPIĆA...

Gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je otvoreni apel...

read more

POLICIJA KAZNENO...

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv...

read more

Na Obali kneza Branimira...

Policijski službenici I policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar