round image on layout top

VREMENSKA PROGNOZA Jutra ostaju svježa, dok će danju biti vrlo toplo, pa i vruće

29. kolovoza 2016. by urednik divider image

U nedjelju u 14 sati rijetka su bila mjesta s temperaturom ispod 25 stupnjeva. Manje je mjerila samo pokoja planinska postaja. Sunčano i većinom vruće nastavit će se i dalje, s jednim prolaznim, brzim pogoršanjem koje, s obzirom da nam stiže već u ponedjeljak navečer, a do utorka bi već moglo i isčeznuti, mnogi zato možda neće ni osjetiti.

Tijekom jutra očekuje nas većinom sunčano i ugodno vrijeme. U kopnenom području nešto svježije, kao i u nedjelju, lijepo za spavanje, moguće ponegdje i uz sumaglicu ili maglu. Na Jadranu će biti toplo. Na moru očekujemo 20-ak stupnjeva, u unutrašnjosti većinom 12 do 17. Vjetar ujutro slab, duž Jadrana ponegdje umjeren burin.

Naime, i u ponedjeljak će vrijeme biti pod prevladavajućim utjecajem polja povišenog tlaka, nad sjeverom Europe premještat će se ciklona s frontalnim sustavom koji će tijekom dana stići i u našu blizinu, do Alpi. Fronta bi nam mogla donijeti prolazno pogoršanje, pokoji pljusak i grmljavinu, uglavnom navečer te u noći na utorak.

Središnju Hrvatsku očekuje pretežno sunčano vrijeme veći dio dana, s tim da poslijepodne povremeno može biti umjerene naoblake. Tek krajem dana i u noći bit će mogućnosti i za pokoji pljusak. Prema večeri zapuhat će sjeverac pa će biti ugodno, osobito ako znamo da će se danju ponovno mjeriti i 30-ak stupnjeva.

Sunčano i u Slavoniji. I na našem istoku u noći na utorak može biti pljuskova. Poslijepodne, isto 30-ak stupnjeva, uz slab vjetar. Tek krajem dana do umjeren sjeverni.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu slično vrijeme. Uglavnom sunčano, tijekom dana povremeno uz malo oblaka. Navečer i u noći u gorju ponegdje pljusak, a male šanse za pljusak noću bit će i u Istri. Prema kraju dana u Podvelebitskom kanalu zapuhat će umjerena bura. Najviša dnevna temperatura očekuje se od 28 do 32, u gorju 24 do 28 stupnjeva.

U Dalmaciji također sunčano, ovdje ni navečer ne bi trebalo biti kiše. Ujutro burin, a danju će puhati maestral. Temperatura će biti većinom između 30 i 33 stupnja.

Temperatura mora, uglavnom je između 22 i 24, međutim zapadna obala Istre mjeri i više, u Rovinju primjerice, u nedjelju je bilo 25, kao i južnije u Puli, a u Poreču čak 26 stupnjeva.
U nastavku tjedna uglavnom će prevladavati vedro, uz male šanse za pljusak u utorak. Jutra ostaju svježa, dok će danju biti vrlo toplo, pa i vruće. I na Jadranu će se zadržati sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme. U početku će puhati umjerena i jaka bura, i to prije svega podno Velebita. Zatim sjeverozapadnjak. Temperatura će i dalje biti oko 30 stupnjeva ili malo viša.

Dakle, prolazno nestabilnije vrijeme tek u ponedjeljak navečer i u noći na utorak ponegdje bi moglo donijeti malo kiše, odnosno pokoji pljusak, i to uglavnom sjevernije u zemlji. Na Jadranu, a posebno u Dalmaciji to se ne bi trebalo ni osjetiti.

Dnevnik.hr/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr