round image on layout top

Zadarska posada osigurala olimpijsku medalju u klasi 470

17. kolovoza 2016. by urednik divider image

Edi Stipić, kondicijski trener koji posljednje tri godine radi sa Šimom Fantelom i Igorom Marenićem bio je, kako kaže, suzdržano oduševljen nakon što je zadarska posada sinoć po hrvatskom vremenu osigurala olimpijsku medalju u klasi 470.

– Neću biti neskroman, sigurno da mi je laknulo kada je osigurana medalja, ali iskreno, mislim da gađamo zlato. Kad smo već u ovoj poziciji, znam da nas ne zanima bronca i zato s nestrpljenjem očekujemo Medal race – kazao nam je Stipić dok je sinoć još pratio posljednji, 10. plov.

– Cijeli tjedan pratimo sve, iz okreta u okret i momci su zaista fantastični. Pa najlošiji ulaz im je osmo mjesto, što je vrhunski. Još da im nije počupalo jarbol što je, pretpostavljam, utjecalo na jučerašnje probleme s brzinom, bilo bi i bolje, ali nećemo se žaliti. Situacija uoči Medal racea je odlična.

Koliko može biti olakotna okolnost što su već osigurali olimpijsku medalju, jedino što im nedostaje u karijeri?

– Velika je stvar što imamo najmanje broncu, ali dobro ih poznajem, oni su pravi sportaši, uvijek se bore do samoga kraja i sada su maksimalno koncentrirani samo na to kako što bolje odraditi Medal race. Nema govora ni o kakvom slavlju, bit će vremena za to. U posljednjem Medal raceu su bili odlični i nadam se da će to ponoviti i uzeti ono što cijeli život sanjaju – olimpijsko zlato.
Bila bi to kruna njihove karijere i još jedne vrhunske sezone.

– Ove godine imamo naslov svjetskih prvaka, dvije pobjede na regatama Svjetskog kupa i europsko srebro na regati koja nam je bila u drugom planu, jer se nije na sve moglo ići punim intenzitetom. Momci su izvrsno pripremljeni fizički i psihološki i u najboljim su jedriličarskim godinama. Imaju iskustvo, znanje, sve, nadam se i vjerujem da će u plovu za odličja to kapitalizirati na najbolji mogući način – kazao je Stipić i zaključio.

– Znate, oni su jako veliki radnici i sve što su do sada postigli u karijeri, u potpunosti su zaslužili. A zaslužuju i olimpijsko zlato. Australci ga ionako već imaju, bila bi čudesna priča da ono sada dođe u Zadar!

Zadarski list/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom najnovijih događaja oko luke Gaženica, reagirao je županijski...

read more

OPOZICIJA ZBOG GAŽENICE...

Odluka o dodjeli 20-godišnje koncesije za luku Gaženica turskom Global Ports...

read more

RAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr