round image on layout top

Zadarska posada osigurala olimpijsku medalju u klasi 470

17. kolovoza 2016. by urednik divider image

Edi Stipić, kondicijski trener koji posljednje tri godine radi sa Šimom Fantelom i Igorom Marenićem bio je, kako kaže, suzdržano oduševljen nakon što je zadarska posada sinoć po hrvatskom vremenu osigurala olimpijsku medalju u klasi 470.

– Neću biti neskroman, sigurno da mi je laknulo kada je osigurana medalja, ali iskreno, mislim da gađamo zlato. Kad smo već u ovoj poziciji, znam da nas ne zanima bronca i zato s nestrpljenjem očekujemo Medal race – kazao nam je Stipić dok je sinoć još pratio posljednji, 10. plov.

– Cijeli tjedan pratimo sve, iz okreta u okret i momci su zaista fantastični. Pa najlošiji ulaz im je osmo mjesto, što je vrhunski. Još da im nije počupalo jarbol što je, pretpostavljam, utjecalo na jučerašnje probleme s brzinom, bilo bi i bolje, ali nećemo se žaliti. Situacija uoči Medal racea je odlična.

Koliko može biti olakotna okolnost što su već osigurali olimpijsku medalju, jedino što im nedostaje u karijeri?

– Velika je stvar što imamo najmanje broncu, ali dobro ih poznajem, oni su pravi sportaši, uvijek se bore do samoga kraja i sada su maksimalno koncentrirani samo na to kako što bolje odraditi Medal race. Nema govora ni o kakvom slavlju, bit će vremena za to. U posljednjem Medal raceu su bili odlični i nadam se da će to ponoviti i uzeti ono što cijeli život sanjaju – olimpijsko zlato.
Bila bi to kruna njihove karijere i još jedne vrhunske sezone.

– Ove godine imamo naslov svjetskih prvaka, dvije pobjede na regatama Svjetskog kupa i europsko srebro na regati koja nam je bila u drugom planu, jer se nije na sve moglo ići punim intenzitetom. Momci su izvrsno pripremljeni fizički i psihološki i u najboljim su jedriličarskim godinama. Imaju iskustvo, znanje, sve, nadam se i vjerujem da će u plovu za odličja to kapitalizirati na najbolji mogući način – kazao je Stipić i zaključio.

– Znate, oni su jako veliki radnici i sve što su do sada postigli u karijeri, u potpunosti su zaslužili. A zaslužuju i olimpijsko zlato. Australci ga ionako već imaju, bila bi čudesna priča da ono sada dođe u Zadar!

Zadarski list/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr