fbpx

Zbog produženog vikenda očekuje se izrazito veliki priljev turista i gužve na cestama

Blagdan Velike Gospe u Hrvatskoj će tradicionalno označiti kraj špice sezone, a ove godine zbog produženog vikenda očekuje se izrazito veliki priljev turista i gužve na cestama.

Iz HAK-a su vozače upozorili kako će povodom blagdana Velike Gospe vrijediti zabrana za vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t, i to u petak, 12. kolovoza od 15 do 23 sata, u subotu, 13. kolovoza od 4 do 14 sati, u nedjelju, 14. kolovoza od 12 do 23 sata, te u ponedjeljak, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe, od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Probleme u prometu mogao bi stvarati i vjetar zbog kojeg se tokom petka očekuju ograničenja i problemi u prometu na dionicama autoceste od tunela Sveti rok prema jugu te nekim dionicama Jadranske magistrale.

Za vikend sunčano

Što se vremenske prognoze za produženi vikend tiče, iz DHMZ-a najavljuju uglavnom suho i sunčano vrijeme.

U petak će biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro, a u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro ponegdje na kopnu magla, uglavnom u kotlinama i uz rijeke. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, poslijepodne uslabljenju, a zapuhat će i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 29 °C.

U subotu također pretežno sunčano, u unutrašnjosti ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a tijekom dana i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu od 16 do 21, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 na kopnu te od 25 do 30 °C na obali i otocima.

U nedjelju se očekuje nastavak vedrog i toplog vremena uz slabi vjetar na kopnu i umjereni sjeverozapadnjak na Jadranu. Jutarnje temperature od 18 do 23 stupnja Celzijeva, a u popodnevnim satima na obali i otocima do 31 stupanj.

Ponedjeljak, javljaju iz DHMZ-a, donosi nastavak sunčanog vremena uz dodatan rast temperatura, a od utorka nas čeka naglo pogoršanje koje će uglavnom zahvatiti kopnenu Hrvatsku i sjeverni Jadran.

Slobodna Dalmacija/ZDanas