round image on layout top

ZLATNI FANTELA I MARENIĆ Zadarski dvojac osvojio prvu zlatnu medalju u jedrenju u hrvatskoj povijesti!

19. kolovoza 2016. by urednik divider image

Nakon što su osvojili povijesno zlato hrvatskog sporta, Šime Fantela i Igor Marenić nisu mogli suspregnuti oduševljenje. Kako i bi, za ovo su radili cijeli život! Prošle Olimpijske igre medalja im je zamalo promaknula, ali ne i ovaj put. Pod vrelim brazilskim suncem, zlatni dvojac je preokrenuo jedrilicu i slavlje je moglo početi. Sjajne scene nam dolaze iz Rija!

Hrvatski jedriličari u klasi 470 Igor Marenić (30) i Šime Fantela (30) osvojili su prvu zlatnu medalju u jedrenju u hrvatskoj povijesti! Kakav uspjeh fantastičnog hrvatskog dvojca! Marenić i Fantela su kroz cilj prošli kao osmi, ali su završili ispred glavnih favorita za medalju Grka Kagialisa i Mantisa te Australaca Ryana i Belchera što im je donijelo zlatnu olimpijsku medalju!

Jučerašnje finale je bilo odgođeno zbog nedostatka vjetra stoga je hrvatski dvojac morao još malo pričekati za, što će na kraju ispasti, povijesni uspjeh hrvatskog sporta. Kontrolirali su situaciju kroz cijelu regatu, a najveću borbu su, ustvari, vodili Grci i Australci. Uoči plova za odličja Fantela i Marenić imali su 11 bodova prednosti u odnosu na Grke, odnosno 13 bodova više od trećih Australaca, te su se u završnom plovu stalno držali ispred tih jedinih konkurenata za zlato.

Fantela i Marenić su na svojim trećim OI okrunili višegodišnji rad prvom olimpijskom medaljom, nakon devetog mjesta u Pekingu 2008. i šestog u Londonu 2012. Njih dvojica godinama su u samom svjetskom vrhu, imaju šest medalja sa svjetskih prvenstava uključujući i zlato iz 2009., dok su na posljednja dva SP bili srebrni, a u karijeri su i tri puta osvajali europska zlata.

Bila je ovo osma hrvatska medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, velike čestitke sjajnom hrvatskom dvojcu!

24sata.hr/ZDanasADMIRAL DAVOR DOMAZET...

Da sam samo gledao televiziju, ne znam bih li uopće večeras došao u Zadar....

read more

NAKON ŠTO JE OPUSTOŠIO...

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim...

read more

Donald Trump položio je...

18:15 Nakon prisege, Trump je održao govor. “20. siječnja 2017. bit će...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar