fbpx

ZLATNI OLIMPIJICI FANTELA I MARENIĆ Veličanstven doček na Orguljama i Pozdravu suncu

Spektakularno su sinoć Zadrani dočekali zlatne olimpijske jedriličare, Šimu Fantelu i Igora Marenića. Riva na Orguljama i Pozdravu suncu bila je prepuna, prema nekim procjenama i više od 10 tisuća ljudi.

Gorjelo je nebo nad morem od Vitrenjaka do Rive. U pratnji gotovo stotinu brodica i jedrilica Šime i Igor su stigli na Pozdrav suncu, koji je sjajio u bojama hrvatskoga grba. Takav doček nisu mogli ni sanjati.

Puna su nam srca večeras, ovo je iznimno, ovo se događa jednom u životu. Stvarno smo sretni i zahvalni svima koji su ovo omogućili. Mi smo iz maloga sporta i nemamo velikih fešta i ovo je puno više nego što smo očekivali. Mislim da ovako nešto može napraviti samo ovaj grad. Ovo je veličanstveno, rekao je nakon silaska s pozornice Šime Fantela.

Brodom do Rive sa zlatnim jedriličarima doplovili su i kasnije se zajedno popeli na pozornicu i drugi zadarski olimpijci Marcela Marić, Pavle Kostov i Petar Cupać, Rok Stipčević te poseban gost, Josip Glasnović, osvajač prvog zlatnog odličja za Hrvatsku u Riju.

HRT/ZDanas