fbpx

Zlato u finalu trapa osvojio sjajni Josip Glasnović

osvojio je sjajni Josip Glasnović. Obitelj Josipa Glasnovića, supruga s rodbinom, sinoć su prvo hrvatsko zlato iz Rija slavili u Diklu. Poslušajte što su rekli našem Anti Kolanoviću.

Hrvatska je osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, zlato u finalu trapa osvojio je sjajni Josip Glasnović.
Hrvatski strijelac je u prvom dijelu finala s najboljim rezultatom 15/15 izborio raspucavanje za zlato s Talijanom Giovannijem Pellielom.

Nakon prvih 15 hitaca svaki strijelac imao je po 13 pogodaka, pa se krenulo u dodatno raspucavanje (shoot-off), u kojemu je ruka prvome zadrhtala Talijanu, iako je imao psihološku prednost prvog pucača, te se on morao zadovoljiti svojim trećim srebrnim odličjem s olimpijskih smotri.

Aktualni europski doprvak Glasnović je pak srebru s Europskog prvenstva s ukupnih 17:16 protiv Pelliela u raspucavanju za zlato svojoj riznici dodao najsjajniju medalju na svijetu!
U finale se Glasnović plasirao sa 120 pogodaka iz 125 pokušaja.Hrvatskoj je ovo 24. medalja s ljetnih Olimpijskih igara.

HRT/ZDanas