round image on layout top

Brad Pitt u Zablaću gradi kompleks vila vrijedan dvije milijarde eura?

21. rujna 2016. by urednik divider image

Gradsko vijeće Šibenika na jučer održanoj sjednici usvojilo je cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradskog područja Šibenika. Tim izmjenama GUP-a na zablaćkom poluotoku stavljena je markica mješovite gradnje smještajnih kapaciteta.

Ovom odlukom otvoren je put poznatom holivudskom glumcu Bradu Pittu za gradnju vila vrijednih 2 milijarde eura. Podsjetimo, Brad Pitt je početkom rujna posjetio Šibenik, a u Zablaću bi navodno uložio u kopleks luksuznih vila koje bi gradio po projektu zadarskog arhitekta Nikole Bašića i u partnerstvu sa Švicarcima.
Šibenski gradonačelnik Željko Burić izjavio je da je novi GUP temeljito zaštitio povijesnu jezgru Šibenika kao kulturno bogatstvo, ali i otvorio mogućnost novim investicijama u građevinskom sektoru. Prije svega, za investicije je otvoreno područje Zablaća, odnosno lokaliteta Male i Velike Soline gdje bi se, prema ideji koja postoji već godinama, izgradio hotelsko-turistički resort čija se vrijednost procjenjuje na oko dvije milijarde eura. Planiraju se i prateći sadržaji poput golf igrališta i tematskog parka, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka, poput solana i starih zanata. “Hoće li Pitt zaista ulagati u projekt pokazat će vrijeme”, kazao je Burić, ali i izrazio zadovoljstvo što Šibenik privlači interes i tako poznatih imena.

Hrvatska se godinama bori kako bi privukla strane investicije. Švicarski investitor odlučio je uložiti više od milijardu i pol eura u projekt kod Šibenika koji će promijeniti sliku hrvatskog turizma, ali i poručiti potencijalnim investitorima da se isplati ulagati u ovaj dio svijeta.

Sedam godina i šezdeset milijuna eura bilo je potrebno kako bi se kupilo zemljište u Zablaću pokraj Šibenika za izgradnju novoga gradskog naselja. Švicarci su spremni za početak radova čim se dovrši detaljni urbanistički plan, što se očekuje krajem godine s obzirom na to da je GUP usuglašen.

Novi grad za oko 2500 stanovnika imat će sve potrebne sadržaje, od hotela visoke kategorije, vila, marine do ambulante i vrtića, a sve u skladu s najvišim ekološkim i prostornim standardima, na čemu je investitor inzistirao.

Sve dosadašnje administracije grada Šibenika dale su potporu jer će to za grad značiti milijunske komunalne doprinose i stotine novih radnih mjesta.

Investitor očekuje da će na taj način produljiti turističku sezonu u Šibeniku na gotovo cijelu godinu i time dati potpuno nov impuls turizmu u Hrvatskoj.

HRTMARJANA BOTIĆ...

Gradska vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić poslala je priopćenje za...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ HDZ...

Priopćenjem za medije oglasio se Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik...

read more

BURNA SJEDNICA Sabljar...

Predsjednica županijskog SDP-a, Renata Sabljar Dračevac, kao članica Odbora...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr