round image on layout top

Brad Pitt u Zablaću gradi kompleks vila vrijedan dvije milijarde eura?

21. rujna 2016. by urednik divider image

Gradsko vijeće Šibenika na jučer održanoj sjednici usvojilo je cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradskog područja Šibenika. Tim izmjenama GUP-a na zablaćkom poluotoku stavljena je markica mješovite gradnje smještajnih kapaciteta.

Ovom odlukom otvoren je put poznatom holivudskom glumcu Bradu Pittu za gradnju vila vrijednih 2 milijarde eura. Podsjetimo, Brad Pitt je početkom rujna posjetio Šibenik, a u Zablaću bi navodno uložio u kopleks luksuznih vila koje bi gradio po projektu zadarskog arhitekta Nikole Bašića i u partnerstvu sa Švicarcima.
Šibenski gradonačelnik Željko Burić izjavio je da je novi GUP temeljito zaštitio povijesnu jezgru Šibenika kao kulturno bogatstvo, ali i otvorio mogućnost novim investicijama u građevinskom sektoru. Prije svega, za investicije je otvoreno područje Zablaća, odnosno lokaliteta Male i Velike Soline gdje bi se, prema ideji koja postoji već godinama, izgradio hotelsko-turistički resort čija se vrijednost procjenjuje na oko dvije milijarde eura. Planiraju se i prateći sadržaji poput golf igrališta i tematskog parka, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka, poput solana i starih zanata. “Hoće li Pitt zaista ulagati u projekt pokazat će vrijeme”, kazao je Burić, ali i izrazio zadovoljstvo što Šibenik privlači interes i tako poznatih imena.

Hrvatska se godinama bori kako bi privukla strane investicije. Švicarski investitor odlučio je uložiti više od milijardu i pol eura u projekt kod Šibenika koji će promijeniti sliku hrvatskog turizma, ali i poručiti potencijalnim investitorima da se isplati ulagati u ovaj dio svijeta.

Sedam godina i šezdeset milijuna eura bilo je potrebno kako bi se kupilo zemljište u Zablaću pokraj Šibenika za izgradnju novoga gradskog naselja. Švicarci su spremni za početak radova čim se dovrši detaljni urbanistički plan, što se očekuje krajem godine s obzirom na to da je GUP usuglašen.

Novi grad za oko 2500 stanovnika imat će sve potrebne sadržaje, od hotela visoke kategorije, vila, marine do ambulante i vrtića, a sve u skladu s najvišim ekološkim i prostornim standardima, na čemu je investitor inzistirao.

Sve dosadašnje administracije grada Šibenika dale su potporu jer će to za grad značiti milijunske komunalne doprinose i stotine novih radnih mjesta.

Investitor očekuje da će na taj način produljiti turističku sezonu u Šibeniku na gotovo cijelu godinu i time dati potpuno nov impuls turizmu u Hrvatskoj.

HRTMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr