fbpx

Elitni stan za Karamarka od 450.000 eura? Ivan Jurjević: To su gluposti!

Svjedok o tajni stana G5: ‘Morali smo isprazniti gradilište da bi Karamarko ušao u stan. Ponašao se kao vlasnik i davao instrukcije kako ga urediti’

Prozvani tajni ortak Božidara Kalmete priznao da je Karamarko razgledavao luksuznu nekretninu u Zadru

Karamarko: ‘Nisam vlasnik, moja je stvar što sam tamo radio’

Tomislav Karamarko, donedavni prvi potpredsjednik Vlade i bivši predsjednik HDZ-a, u rano proljeće ove godine i u vrijeme svoje tada još uvijek snažne političke moći, gotovo u potpunoj tajnosti ušetao se u jednu izuzetno atraktivnu nekretninu u Zadru. Ta dosad posve nepoznata epizoda iz kratkog Karamarkova mandata na vlasti mogla bi poslužiti za ponovno propitivanje porijekla Karamarkove imovine, njegova načina ponašanja, a po nekima i zato da se još jednom otvori pitanje kako se trošio novac od zagonetnih ruskih donacija danih HDZ-u – ili kako se naprosto u HDZ-u trguje utjecajem.

Izvor upućen u ta zbivanja tvrdi da je Karamarko u to vrijeme u pratnji službenog osiguranja doputovao u Zadar, na gradilište na Obali kneza Trpimira. “Ponašao se kao vlasnik stana. Prije nego što je ušao na gradilište, pripadnici njegova službenog osiguranja udaljili su otamo prisutne radnike. Tek potom Karamarko se ušetao na lokaciju gdje bi se trebao nalaziti stan koji se vodi pod oznakom G5. Uz njega je bilo četvero do petero osoba. Karamarko je potom govorio kakve keramičke pločice želi u pojedinim prostorijama. Prisutnima, očito osobama od povjerenja, ostavio je dojam kao da je nedvojbeno budući, ako ne već i tada pravi vlasnik te nekretnine”, ispričao je Nacionalov izvor. Bude li potrebno, više detalja o toj zagonetnoj i zanimljivoj situaciji izvor Nacionala spreman je ispričati i kao svjedok pred sudom.

Na medijske prozivke oglasio se i vlasnik tvrtke Lignum stanogradnja:

– Ne znam što bih vam rekao. Danas me svi zovu, a ja im svima kažem da su to gluposti. Što se mene tiče, svi su kupci dobrodošli i bilo bi mi drago da je jedan od njih Tomislav Karamarko – kazao nam je Ivan Jurjević, vlasnik tvrtke Lignum stanogradnja, nakon što je tjednik Nacional objavio da je jedan od stanova na atraktivnoj lokaciji u zadarskoj uvali Dražanici, vrijedan 450.000 eura, navodno kupio bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Riječ je o trosobnom stanu površine 143 četvorna metra na prvom katu zgrade označene slovom G unutar novog stambenog naselja kojeg gradi tvrtka Ivana Jurjevića.

– Karamarko je bio na našem gradilišu pred više od godine i pol dana, dok je još bio predjednik HDZ-a. Bio je u društvu zadarskog dožupana Božidara Longina. Došao je, čestitao mi na poslu i rekao da nam kao zemlji treba više ovakvih investicija. Potom se okrenuo i otišao – govori Jurjević ističući da stan G5 u prvom objektu nije više slobodan, a koliko je njemu poznato, ni Karmarko ni njegova supruga Ana nisu vlasnici.

– Što se tiče cijene stana, ona se može dobiti na upit zainteresiranih kupaca. Svaki stan, ovisi o veličini i položaju, ima svoju cijenu – kaže Jurjević kojem je cijela priča oko “Karamarkovog stana” u Zadru plod nečije zločestoće bez imalo argumenata u stvarnosti.

Nacional.hr/Zadarski.hr