round image on layout top

FINANCIRA ZADARSKA ŽUPANIJA Zadarska Poliklinika sve je bliže otvaranju vrata

14. rujna 2016. by urednik divider image

Nakon godina čekanja zadarska Poliklinika sve je bliže otvaranju vrata. Ministarstvo zdravlja nedavno je osiguralo 25 milijuna kuna iz kredita Razvojne banke Vijeća Europe i državnog proračuna kojim će se opremiti drugi i treći kat Poliklinike te dio podruma.

Ostatak novca za opremanje osigurat će Zadarska županija. Aneks sporazuma kojim se ovo regulira potpisan je 5. rujna te je prihvaćen na današnjem kolegiju župana.

Zadarska županija i Ministarstvo zdravlja, Sporazum o sufinanciranju radova na izgradnji poliklinike Opće bolnice Zadar sklopili su 2007. godine. Ministarstvo je prema sporazumu trebalo osigurati sredstva potrebna za izgradnju zgrade u visini do 150 milijuna dok se Zadarska županija kao suinvestitor prodajom nekretnina građevine i zemljišta Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije obvezala osigurati novac za opremanje pripadajućih sadržaja nove Poliklinike. 5. rujna potpisan je aneks sporazuma izvjestila je na današnjem kolegiju župana Franka Krajnović, pomoćnica pročelnika županijskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb:

Ovim aneksom Ministarstvo zdravlja je za potrebe nabave opreme drugog i trećeg kata te dijela podruma te Poliklinike namijenilo sredstva u iznosu 25 milijuna kuna, a ovim aneksom je također definirano da će Zadarska županija kao suinvestitor osigurati opremanje daljnjih pripadajućih sadržaja Poliklinike u visini do iznosa do 70 milijuna kuna.

Ne radi se o političkom potezu u predizborno vrijeme rekao je zadarski župan Stipe Zrilić:

To je nama jako bitno jer je bolnica prošla svoj put. Preko Zagreba se vratila kući tako da smo mi sada opet osnivači , da znamo što se događa u Općoj bolnici. Ministarstvo je osiguralo sredstva osim za opremanje i za dovršetak građevinskih radova odnosno uklanjanje nedostataka.

Ankes sporazuma mora još usvojiti Županijska skupština.

HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr