round image on layout top

Gimnazija Franje Petrića proslavila 30 godina postojanja

24. rujna 2016. by urednik divider image

Gimnazija Franje Petrića, nekadašnji MIOC, jučer je proslavila 30 godina postojanja. Škola iz koje su izašli mnogi nagrađivani matematičari, fizičari, kemičari, informatičari i danas njeguje tradiciju odgoja i obrazovanja mladih naraštaja u, kako je rekla ravnateljica Blanka Pedišić, skromnim prostorima i uvjetima.

Svečanosti obilježavanja 30 godina rada prethodila je nedavno otvorena izložba u Gradskoj knjižnici pod nazivom “Vremenska crta Gimnazije Franje Petrića” na kojoj je izložen dio nagrada, ispričnica, medalja, plakata i fotografija.

U školskom dvorištu jučer je održana svečana priredba kojoj su nazočili ravnatelji srednjih i osnovnih škola te predstavnici ustanova s kojima ova Gimnazija ima dugogodišnju suradnju.

Svečanost je započela izvedbom hrvatske himne nakon čega je uslijedio govor ravnateljice Pedišić.

– Hvala svima koji ste danas došli, posebno bivšem ravnatelju i bivšim kolegama jer su oni zajedno stvarali povijest ove škole. Hvala i svim bivšim i sadašnjim kolegama i učenicima jer svi su oni dio naše škole koja je danas postala prepoznatljiva po uspjesima. Ipak, ono što, meni osobno puno više znači, jest atmosfera. Došli ste u ovo naše skromno dvorište i u skromnu zgradu i u takvim uvjetima moguće je stvarati genijalce, kazala je Pedišić.

U ovoj školi maturiralo je 2870 učenika, uspješnih ljudi, a bez obzira bili oni inženjeri ili liječnici, dodala je Pedišić, svi oni su ovdje postali i ostali ljudi. A upravo to, drži ravnateljica, najveći je uspjeh ove škole. A bivši se učenici uvijek vraćaju ovdje gdje su i nakon dugog niza godina dobrodošli.

– Srce mi je danas ovdje veliko k’o kuća, tim više kada vidim bivše kolegice i kolege koji su ovdje počele raditi i ostale do kraja radnog vijeka, rekla je Pedišić i za govornicu pozvala bivšeg i prvog ravnatelja MIOC-a, Zdravka Ćurka koji je ovom prigodom rekao nekoliko riječi o samom početku rada sadašnje Gimnazije i prvim generacijama učenika matematičke i opće gimnazije.

Svečanost je završena izvođenjem poznate Ivčićeve “Kalelarge” koju su otpjevale i na glasoviru odsvirale učenice trećeg razreda MIOC-a.

Zadarski list/ZDanasU KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more

Hrvatska će postati...

Europska komisija (EK) je u svibnju objavila, a i nedavno u Zagrebu predstavila...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr