round image on layout top

Hrvatski “špijun” se nagodio sa srpskim Tužiteljstvom – dobio tri godine zatvora

5. rujna 2016. by urednik divider image

ČEDO ČOLOVIĆ, osumnjičen za špijunažu u korist Hrvatske, nagodio se s Tužiteljstvom za kaznu zatvora od tri godine, piše RTS.

Dodaje se da je ponuda danas stigla na Viši sud, a o njoj će odlučivati sudac za prethodni postupak.

Podsjetimo, Više javno tužiteljstvo u Beogradu u petak je objavilo da je osoba koja je uhićena u suradnji sa srpskom Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), osumnjičena za špijunažu te da je riječ o osobi koja ima državljanstvo Srbije i Hrvatske.

U priopćenju Tužiteljstva navodilo se kako je do 1990. godine osumnjičeni živio i radio u Hrvatskoj te kako mu je poslije toga mjesto prebivališta u Srbiji. Tada mu je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Momir Stojanović, bivši direktor srpske Vojno-bezbednosne agencije (VBA), za Politiku je kazao da je potrebno otkriti koji su podaci ustupljeni, ali i tko su bili pomagači osumnjičenom za špijunažu, jer nije uhićena jedna osoba, već se radi o otkrivanju cijele mreže osumnjičenih.

Podsjetimo, nakon što su agenti beogradskog centra srpske sigurnosno-obavještajne agencije (BIA) u Beogradu uhitili umirovljenog 57-godišnjeg oficira Čedu Čolovića, osumnjičenog da je u Srbiji špijunirao za hrvatsku službu, Indexu je iz izvora bliskih VSOA-i potvrđeno da Čolović nije suradnik hrvatske Vojno sigurnosno-obavještajne agencije.

Smijenjeni premijer Tihomir Orešković kazao je prekjučer i kako se čuo s direktorom hrvatske SOA-e Danielom Markićem te kako mu je rečeno da Čolović nije hrvatski špijun.

“Čuo sam se s gospodinom Markićem iz SOA-e. Mogu potvrditi da uhićeni u Srbiji nije špijun. Znamo da se borio protiv Hrvatske i da ima dvojno državljanstvo. Nadam se da ovo nije još jedna provokacija. Kroz formalne kanale još nismo dobili nikakvu informaciju, sve što smo čuli, čuli smo kroz srpske medije”, rekao je Orešković.

Index.hr/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr