fbpx

Krila Oluje za promoviranje turističkih potencijala Zadarske županije

Akrobatska grupa “Krila Oluje” iz sastava Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovala je 27. rujna u snimanju spota za promoviranje turističkih potencijala Zadarske županije.

Riječ je o projektu vezanom uz manifestaciju Zadar Outdoor Festival koja će u travnju iduće godine biti organizirana na širem zadarskom području. Festival će okupiti zaljubljenike aktivnog turizma i sportova poput raftinga na Zrmanji, jedriličarske regate, trčanja u suton, plivanja u starom dijelu Zadra, utrke kajacima, trail triju rijeka i biciklističku utrku, a sve u cilju promoviranja turističkih potencijala zadarskog kraja.

Pilot “Krila Oluje” natporučnik Goran Grgić rekao je kako im je čast sudjelovati u promoviranju hrvatskog turizma i Republike Hrvatske u svijetu. U slobodno vrijeme bavim se podvodnim ribolovom pa mi je posebno drago što kao piloti možemo promovirati aktivni turizam kroz ovaj projekt koji će zasigurno privući velik broj sudionika izvan Hrvatske, a kao grupa uvijek se rado odazovemo na slične manifestacije i održimo letački nastup, iznio je natporučnik Grgić.

Lana Božović iz organizacijskog tima Zadar Outdoor Festivala rekla je kako manifestacija slavi prirodu, aktivan život i avanturistički duh, a zadarska regija prepoznata je u svijetu kao atraktivna destinacija za aktivan odmor. U promoviranju projekta trebala nam je pomoć s neba i upravo u trenutku preleta ‘Krila Oluje’ iznad Zadra sinula je ideja kako hrvatskom akrobatskom grupom na najatraktivniji način možemo svijetu predstaviti prvi festival sportova ispunjenih adrenalinom i avanturizmom. Zahvalni smo Ministarstvu obrane RH na pruženoj potpori jer je sve realizirano u rekordno kratkom vremenu, a cijela naša ekipa uživala je u snimanju spota s pilotima iz ‘Krila Oluje’, naglasila je Lana Božović.

HRT/ZDanas