fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Nije pročišćavanje HDZ-a kada Kalmetu makneš sa liste nego kada Kalmetu izbaciš iz HDZ-a!

U subotu ujutro se na trgu održala se konferencija za novinare po pitanju mladih, obrazovanja i zapošljavanja koju je predvodio vijećnik Marko Pupić Bakrač, koji se očekivano dotaknuo i politike HDZ-a i SDP-a te izjavio;

Problemi korupcije, klijentelizma i nepotizma reflektiraju se pogubno na naše društvo.

Jedno od područja gdje se najočitije zamjećuje razarajući učinak tih zala su mladi. Zbog postojećeg stanja i nemogućnosti rješavanja osnovnih egzistencijalnih problema sve više mladih odlazi iz Zadra i Hrvatske trbuhom za kruhom.

To je poprimilo razmjere epidemije. Isključivu odgovornost za to snose postojeće političke stranke poglavito HDZ i SDP koje su generatori spomenutih negativnosti.

U svojim redovima potiču i štite ovakve devijantne obrasce ponašanja.

Nije pročišćavanje HDZ-a kada Kalmetu makneš sa liste nego kada Kalmetu i njemu slične izbaciš iz HDZ-a.

Što se tiče obrazovanja tu caruje delegiranje kadra po političkoj podobnosti bez potrebnih vještina i znanja poput Jovanovića, Šustara, Rade Šimićevića, što se direktno odražava na dugogodišnji kontinuirani pad kvalitete sustava obrazovanja.

Osim toga obrazovanje sve više postaje poligon za indoktrinaciju koje provode raznorazne zatucane skupine i pojedinci uz podršku kojekakvih lobija i politika.

Postojeće stanje se neće promijeniti bilo da na vlast dođe SDP-ova ili HDZ-ova klika jer oni ne znaju drugačije i ne mogu bolje.

ZDdanas