round image on layout top

Nastavniku tjelesnog zadarske škole otkaz zbog bludnih radnji

5. rujna 2016. by urednik divider image

Profesor tjelesnog odgoja u jednoj osnovnoj školi na zadarskom području dobio je izvanredni otkaz zbog pravomoćne presude za počinjenje bludnih radnji. Ovaj je osuđenik tridesetak godina bio u bliskom kontaktu s mladim učenicima, kao nastavnik i trener sportskih ekipa, a otvaranje postupka udaljilo ga je od rada s mladima prije tri godine, kada je protiv njega pokrenut kazneni postupak.

Osoba protiv koje se vodi takav postupak prema zakonskim odredbama privremeno se suspendira, a dokažu li mu se navodi može mu se uručiti otkaz. Ravnateljica škole je nakon službene potvrde o istrazi nastavnika suspendirala, te je on nastavio, kao Zakon o odgoju propisuje, cijelo vrijeme primati 2/3 plaće. Tom odredbom sprječava se mogućnost da osoba koja je počinila bludne radnje i slična djela, pa čak i kada postoji samo opravdana sumnja, i dalje bude u kontaktu s djecom.

Nakon presude ravnateljica je konzultirala Ministarstvo i sindikat, te u roku od 15 dana potpisala izvanredni otkaz uz prethodnu pismenu suglasnost školskog odbora i sindikalnog povjerenika.

Osuđeni nastavnik uložio je žalbu na otkaz, i to ponajviše zbog procesnih pitanja, jer obrazloženje drži nepotpunim, te nije jasno temeljem koje pravne norme je donesena odluka o raskidu ugovora. Istaknuo je da ima 30 godina uspješnog profesorskog staža, u kojem nikad za nikog nije nastala bilo kakva šteta. Tražio je da se vodi računa i o tome da je on osoba u poodmakloj dobi, da mu se ovakvim postupkom onemogućuje egzistencija, te da će mu biti nemoguće pronaći adekvatno zaposlenje.

Zadarski list/ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr