fbpx

Opća bolnica Zadar dobila novi CT uređaj vrijedan 5 i pol milijuna kuna

Zadarska Opća bolnica od danas je bogatija za novi CT uređaj vrijedan 5 i pol milijuna kuna. Kupilo ga je Ministarstvo zdravlja sredstvima iz EU fondova. Ovo je prvi put da je resorno ministarstvo osiguralo sredstva za kupnju uređaja za potrebe zadarske bolnice.

Bolnica se do sada opremala zahvaljujući trudu lokalne samouprave i sredstvima gospodarstvenika sa zadarskog područja. Istaknuo je to, na prigodnoj svečanosti, ministar zdravlja Dario Nakić:

Bez obzira na okolnosti uvijek su se pronalazili načini i sredstva kako podići kvalitetu življenja u sredini u kojoj živimo na taj način dajući važnost zdravstvu. Tek sada prolazeći cijelom Hrvatskom vidio sam kako su poražavajuće slike u onim mjestima gdje lokalna zajednica nije vodila brigu o ustanovama koje su bile u njezinom vlasništvu – izjavio je ministar.

“Zadarska Poliklinka nije do sada dovršena samo zbog nedostatka političke volje”, izjavio je ministar zdravlja Dario Nakić uoči potpisivanja Aneksa ugovora kojim se osiguravaju sredstva za konačan dovršetak projekta koji je počeo prije više od 25 godina i ukupne vrijednosti 220 milijuna kuna:

Osigurali smo 25 milijuna kuna za dovršetak radova i početak opremanja kako bi zgrada Poliklinike što prije započela s radom- napomenuo je ministar Nakić.

HRT/ZDanas