round image on layout top

Opća bolnica Zadar dobila novi CT uređaj vrijedan 5 i pol milijuna kuna

5. rujna 2016. by urednik divider image

Zadarska Opća bolnica od danas je bogatija za novi CT uređaj vrijedan 5 i pol milijuna kuna. Kupilo ga je Ministarstvo zdravlja sredstvima iz EU fondova. Ovo je prvi put da je resorno ministarstvo osiguralo sredstva za kupnju uređaja za potrebe zadarske bolnice.

Bolnica se do sada opremala zahvaljujući trudu lokalne samouprave i sredstvima gospodarstvenika sa zadarskog područja. Istaknuo je to, na prigodnoj svečanosti, ministar zdravlja Dario Nakić:

Bez obzira na okolnosti uvijek su se pronalazili načini i sredstva kako podići kvalitetu življenja u sredini u kojoj živimo na taj način dajući važnost zdravstvu. Tek sada prolazeći cijelom Hrvatskom vidio sam kako su poražavajuće slike u onim mjestima gdje lokalna zajednica nije vodila brigu o ustanovama koje su bile u njezinom vlasništvu – izjavio je ministar.

“Zadarska Poliklinka nije do sada dovršena samo zbog nedostatka političke volje”, izjavio je ministar zdravlja Dario Nakić uoči potpisivanja Aneksa ugovora kojim se osiguravaju sredstva za konačan dovršetak projekta koji je počeo prije više od 25 godina i ukupne vrijednosti 220 milijuna kuna:

Osigurali smo 25 milijuna kuna za dovršetak radova i početak opremanja kako bi zgrada Poliklinike što prije započela s radom- napomenuo je ministar Nakić.

HRT/ZDanasKako je HDZ-ovac postao...

Danas se u Banskim dvorima, sjedištu vlade Republike Hrvatske, dogodilo nešto...

read more

Pokušao iznuditi...

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 59-godišnajkom, kojeg...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr