fbpx

STRANKA PAMETNO U ZADRU U sljedećoj godini rasteretiti ćemo gospodarstvo za najmanje milijardu kuna

– Bez bolnih rezova i postupno, ali dovoljno brzo, do kraja 2019. godine gospodarstvo će početi lakše disati, bez tolikih parafiskalnih nameta, bez tolikih papirnatih obveza prema državi i bez nepotrebnih troškova, izjavila je u Zadru Natalija Rajčić, prva na listi stranke Pametno u 9. izbornoj jedinici najavljujući da će već u sljedećoj godini rasteretiti gospodarstvo za najmanje milijardu kuna, te srezati administrativne procedure i prateće troškove za 30 posto.

Pritom iz stranke Pametno, “najbrže rastuće stranke u Hrvatskoj”, tvrde da će smanjivanjem poreznih stopa na dohodak i povišenjem neoporezivog dijela dohotka postići da rad za poduzetnike bude jeftiniji, a da pritom građani ne izgube dio svojih primanja.

– Bez rasterećenja gospodarstva nećemo uspjeti dovoljno brzo dignuti BDP i uhvatiti korak sa stranim gospodarstvima i modernim tehnologijama. Inzistirat ćemo na uvođenju “Standard Cost Model” metodologije u cjelokupni djelokrug države i kroz Ured za pametnu regulativu i portal Stop birokraciji ukinuti i pojednostaviti postojeće procedure, rekao je Zdenko Jukić, kandidat stranke Pametno.

Sadašnjih 556 jedinica lokalne i područne samouprave treba smanjiti na pet regija i 123 urbana centra i time smanjiti broj političkih dužnosnika i lokalnih službenika koji žive od poreznih obveznika – pritom bi mandate lokalnih čelnika smanjili na dva i uveli nespojivost s dužnošću saborskog zastupnika čime bi ograničili moć “lokalnih šerifa”, najavili su iz stranke Pametno.

Zadarski.hr/ZDanas