fbpx

U Zadru obilježen Hrvatski olimpijski dan

Športska zajednica Grada Zadra uz suorganizaciju Športske zajednice Zadarske Županije danas je organizirala svečanost obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana na Športskom centru Ravnice. Tom prigodom službeno su i otvorena obnovljena igrališta.

Nazočan je bio i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša.

“Ovako treba izgledati i u svim drugim hrvatskim gradovima, trebaju biti takvi mini olimpijski centri. Naša je intencija i da s drugim gradskim lokalnim sportskim zajednicama radimo ovakve projekte kao neke tipizirane koji će biti okupljališta sve one djece koja vole sport”.

Program je započeo još ranije na Morskim orguljama a na njemu su sudjelovali predstavnici dječjih vrtića, boksači Diabolika i članovi Taekwondo kluba Zadar kao i članice Sportskog društva Relax.

“Izvrsno je bilo, sretni smo što smo mogli sudjelovati u jednom ovakvom projektu i proslavi olimpijskog dana. Uvijek ćemo se rado odazvati svim ovakvim akcijama”- dodao je Damir Zrilić, trener u BK Diabolik.

Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, i slavi se sutra 10. rujna. Riječ je manifestaciji koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

HRT/ZDanas