round image on layout top

UPOZORENJE PROGNOSTIČARA Danas jaka i olujna bura

6. rujna 2016. by urednik divider image

Prognostičari upozoravaju na jake i olujne udare bure danas (10 – 20 m/s), podno Velebita u drugom dijelu dana mogući su i orkanski udari (do 28 m/s). Dobro je jedino što će ta bura rastjerati oblake pa na širem zadarskom području više ne bi trebalo biti kiše.

DHMZ upozorava:

Mjestimice nevere, osobito na južnom Jadranu, a moguće su i na sjevernom. Mjestimični udari bure i tramontane, u noći na južnom Jadranu istočnog vjetra i juga, 35-55 čvorova, a noću u Velebitskome kanalu bure do 80 čvorova. Na otvorenome more ponegdje moguće 5, osobito na južnom, a noću na sjevernom Jadranu.

STANJE

Sa sjeverozapada jača greben anticiklone, a nad južnim Jadranom zadržava se plitka ciklona.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Na srednjem i južnom Jadranu bura i tramontana 12-24, mjestimice do 30 čvorova. Na sjevernom Jadranu bura 8-16, mjestimice do 20, u Velebitskome kanalu do 24 čvora i od sredine dana će jačati na 14-28, mjestimice do 34, a noću u Velebitskome kanalu do 42 čvora. More 2-3, prema otvorenome 3-4, a mjestimice je moguće i 5. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito na južnom Jadranu, dok će na srednjem Jadranu veći dio dana biti pretežno vedro. Svježije.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Umjerena do vrlo jaka bura će u drugom dijelu noći malo slabjeti na srednjem i južnom Jadranu, a već od sredine noći na krajnjem jugu okretati na istočni vjetar i jugo. Na sjevernom Jadranu bura jaka i olujna. More umjereno valovito i valovito, na otvorenome moguće i jačae valovito, osobito na sjevernome dijelu. Promjenljivo oblačno, kiša uglavnom mjestimice na južnom i manjem dijelu srednjega Jadrana.

PMC – SplitMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr