fbpx

UPOZORENJE PROGNOSTIČARA Danas jaka i olujna bura

Prognostičari upozoravaju na jake i olujne udare bure danas (10 – 20 m/s), podno Velebita u drugom dijelu dana mogući su i orkanski udari (do 28 m/s). Dobro je jedino što će ta bura rastjerati oblake pa na širem zadarskom području više ne bi trebalo biti kiše.

DHMZ upozorava:

Mjestimice nevere, osobito na južnom Jadranu, a moguće su i na sjevernom. Mjestimični udari bure i tramontane, u noći na južnom Jadranu istočnog vjetra i juga, 35-55 čvorova, a noću u Velebitskome kanalu bure do 80 čvorova. Na otvorenome more ponegdje moguće 5, osobito na južnom, a noću na sjevernom Jadranu.

STANJE

Sa sjeverozapada jača greben anticiklone, a nad južnim Jadranom zadržava se plitka ciklona.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Na srednjem i južnom Jadranu bura i tramontana 12-24, mjestimice do 30 čvorova. Na sjevernom Jadranu bura 8-16, mjestimice do 20, u Velebitskome kanalu do 24 čvora i od sredine dana će jačati na 14-28, mjestimice do 34, a noću u Velebitskome kanalu do 42 čvora. More 2-3, prema otvorenome 3-4, a mjestimice je moguće i 5. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito na južnom Jadranu, dok će na srednjem Jadranu veći dio dana biti pretežno vedro. Svježije.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Umjerena do vrlo jaka bura će u drugom dijelu noći malo slabjeti na srednjem i južnom Jadranu, a već od sredine noći na krajnjem jugu okretati na istočni vjetar i jugo. Na sjevernom Jadranu bura jaka i olujna. More umjereno valovito i valovito, na otvorenome moguće i jačae valovito, osobito na sjevernome dijelu. Promjenljivo oblačno, kiša uglavnom mjestimice na južnom i manjem dijelu srednjega Jadrana.

PMC – Split