fbpx

VIDEO ŽESTOKOG DOČEKA Plenkoviću zvižduci navijača u Splitu, vikali mu “Jebo vas Mamić, prodane duše”

Novi šef HDZ-a Andrej Plenković u finišu predizborne kampanje održao je skup na splitskoj Rivi. Nikada HDZ u Splitu nije bio u sličnoj situaciji. Uz svoj na istom mjestu imali su i anti-skup. I to kakav. Plenkovića je, naime, na Rivi dočekalo više stotina pripadnika Torcide koji su ovu priliku iskoristili da iskažu stav o HDZ-ovom pokrovitelju Zdravku Mamiću i njegovoj vladavini u sportu, a posebice u nogometnom savezu gdje HDZ drži 11 od 17 pozicija u Šukerovom Izvršnom odboru.

Torcida priredila pakleni doček šefu HDZ-a
Plenković je preko Marmontove ulice došao do pozornice na Rivi, gdje je skup osiguravao veliki broj pripadnika interventne policije kao i policajaca u civilu. Unatoč popriličnim napetostima, policija je očuvala red. Kordon interventne policije pod punom spremom ogradio je dio Rive s navijačima. Sve je prošlo bez incidenta, policija nije postupala, niti je ikoga privela.

Navijači su šefa HDZ-a i pratnju dočekali zvižducima i povicima “HNS pederi, nogomet ste sjebali” i “Jebo vas Mamić”.

Prema HDZ-ovim simpatizerima skandirali su glasno “Hrvatska! Hrvatska!” uz zapaljene baklje. Simpatizeri su vikali “Pobjeda!”, a navijači odgovarali povicima “Izdaja!”

Hrabriji među HDZ-ovcima usudili su se kontrirati Torcidi. Jedan im je izrecitirao monolog. “Vi ste sinovi udbaški!”, poručio im je dobro pokriven policijskim bedemom. Ostali su ih gledali sa zgražanjem i nevjericom. Nešto ovako teško da je ijedan HDZ-ovac u najgorim noćnim morama ikada usnuo.

Porciju uvreda dobio je i šef splitskog HDZ-a Petar Škorić. On u posljednje vrijeme nastoji držati distancu od službene politike HDZ-ovog vrhovništva i napraviti kakvu-takvu razliku u odnosu na uobičajenu percepciju HDZ-a i njegove uloge u hrvatskom nogometu. Ne ide to lako, pogotovo u Splitu. Dok su mu izvikivali salve uvreda, Škorić je navijačima poručio kako smo se izborili za demokraciju i pravo na drugačije mišljenje. Na njegovu misao pozvalo se još nekoliko govornika.

“Prodane duše! Lažove”, vikali su okupljeni navijači i pokazali transparente “11 od 17 – kriminal u sportu”, “Zakon o sportu”.

Na binu su potom izašli kandidati HDZ-a za 10. izbornu jedinicu: Milan Kujundžić, Dragica Roščić, Ante Bačić, Ante Babić, Sanja Putica, Marija Vučković, Mato Franković, Goran Dodig, Lovro Kuščević, Petar Škorić, Branko Bačić, Andro Krstulović Opara i Damir Krstičević. Najbolje su prošle HDZ-ovke, njih Torcida nije izviždala, Kujundžiću su, pak, vikali: “Čobane, čobane”.

Bivšem savjetniku predsjednice skandirali: “Ne daj se Jakove”

s3-3142683e-af97-40e6-b3e9-ef762a675c86

Donedavni savjetnik predsjednice Grabar Kitarović i izgledni HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Krstulović Opara poručio je publici:

“Provodit ćemo sve zakone, pa tako i Zakon o sportu. Split zaslužuje biti motor Dalmacije i hrvatskog juga”, ponovio je svoj moto kampanje Krstulović Opara.

“Vi ste orjuna”, odgovorili su navijači.

“Nitko nije veći hajdukovac od mene”, rekao je Krstulović Opara.

Navijači su mu poručili: “Ne daj se Jakove.”

HDZ-ovci u šoku zbog napada na Krstičevića

Teške trenutke na Rivi prošao je i general Krstičević, ratni zapovjednik 4. brigade.

“Hvala vam na velikom dolasku. Ovo je znak da u nedjelju pobjeđujemo”, uzviknuo je Krstičević, uvjerljivo najglasniji HDZ-ovac na današnjem skupu na Rivi.

“Pobjeda, pobjeda”, ozarilo se članstvo pod pozornicom.

“Izdaja, izdaja”, javila se Torcida.

“Vukovar, Vukovar”, pokušao ih je primiriti general.

Nije prošlo. Torcida je nastavila po svom.

HDZ-ovci su bili užasnuti ovim napadom na Krstičevića, koji u Dalmaciji zbog svog ratnog puta uživa poseban status. “Kako su na Krstu mogli ovako…”, komentirali su u šoku kada se sve završilo.

Torcida Plenkoviću okrenula leđa

Glavna zvijezda skupa Andrej Plenković s pozornice je kazao: “Ova je kampanja drukčija između ostalog i jer sam ja tu, ali mijenjajući HDZ odlučili smo i hrvatsko društvo dignuti na novu razinu i okrenuti se budućnosti.”

A Torcida se u trenucima dok je predsjednik HDZ-a otpočinjao govor okrenula i u redu napustila Rivu. Svoje su rekli, i to prilično glasno, teško da ih i poslovično nezainteresirani HDZ-ovci nisu čuli i razumjeli.

 

Navijači su jutros izvjesili i transparente kojima ukazuju na opstrukciju Zakona o sportu od strane bivše HDZ-ove vlasti.

Plenković se o tom problemu očitovao izjavom:

“Zakon o sportu postoji, a HZD će primjenjivati zakone”

Srđan Gjurković, HNS-ov kandidat koji je novi zakon progurao na glasanje i usvajanje u sabor kao nekadašnji zastupnik, ovu je izjavu Plenkovića jutros u Splitu nazvao skandaloznom, jer ne razumije zašto HDZ-u trebaju izbori da bi se pridržavali zakona.

s3-63066bb3-2225-4fed-8f6e-f87fa77dabf0

Izvor: ZDdanas/Index.hr