fbpx

Zbog dugova deložirana Zadarska privatna gimnazija

Istina je da smo zbog neplaćanja zakupa prostora te ovrhe odnosno ovršnog postupka koji je uslijedio, deložirani iz našeg prostora u centru grada u posljednjih nekoliko dana i to baš sada, pred sam početak nove nastavne godine. Svi smo u jako velikoj gužvi i pod iznimnim stresom tako da jednostavno nisam u mogućnosti razgovarati i objašnjavati “što se sve iza brda valja” i koji su sve razlozi doveli do ove situacije. U svakom slučaju i Osnovna škola i Gimnazija u ponedjeljak normalno počinju svoju nastavnu godinu. Nismo na koljenima i nećemo biti, idemo dalje – rekao je suosnivač i bivši dugogodišnji ravnatelj prve i za sada još uvijek jedine Zadarske privatne gimnazije s pravom javnosti Nikica Simić.

Naime, kao što je i poznato, ova Zadarska privatna gimnazija je dugi niz godina bila locirana u Ulici Kraljskog Dalmatina u samom srcu Zadra, a sada će, s početkom nove nastavne godine, njihova nova adresa biti u istoj zgradi gdje je i privatna osnovna škola – Osnovna škola Nova – na adresi Splitske ulice kućnog broja 1.

– Administrativni dio škole i tajništvo bit će na Branimirovoj obali, ali bez obzira na to što smo dovedeni u jedno vrlo nezahvalno i stresno stanje, sve je u redu. Rekao bih da je čak atmosfera među svima nama, kolegama vrlo pozitivna iako, preseljenje je trebalo biti realizirano nakon Nove godine – naglasio je Simić.

I ove godine u Zadarsku privatnu gimnaziju s pravom javnosti bit će upisano između 15 i 20 učenika što je, kako je pojasnio Simić, broj koji je konstantan i ponavlja se iz godine u godinu. Najbolnija točka je naravno, cijena školarine od 29 tisuća kuna. No, to opet nije za svakoga isto jer polovicu te cijene primjerice, plaća obitelj koja upiše i drugo dijete.

Zadarski list/ZDanas