round image on layout top

Zbog dugova deložirana Zadarska privatna gimnazija

3. rujna 2016. by urednik divider image

Istina je da smo zbog neplaćanja zakupa prostora te ovrhe odnosno ovršnog postupka koji je uslijedio, deložirani iz našeg prostora u centru grada u posljednjih nekoliko dana i to baš sada, pred sam početak nove nastavne godine. Svi smo u jako velikoj gužvi i pod iznimnim stresom tako da jednostavno nisam u mogućnosti razgovarati i objašnjavati “što se sve iza brda valja” i koji su sve razlozi doveli do ove situacije. U svakom slučaju i Osnovna škola i Gimnazija u ponedjeljak normalno počinju svoju nastavnu godinu. Nismo na koljenima i nećemo biti, idemo dalje – rekao je suosnivač i bivši dugogodišnji ravnatelj prve i za sada još uvijek jedine Zadarske privatne gimnazije s pravom javnosti Nikica Simić.

Naime, kao što je i poznato, ova Zadarska privatna gimnazija je dugi niz godina bila locirana u Ulici Kraljskog Dalmatina u samom srcu Zadra, a sada će, s početkom nove nastavne godine, njihova nova adresa biti u istoj zgradi gdje je i privatna osnovna škola – Osnovna škola Nova – na adresi Splitske ulice kućnog broja 1.

– Administrativni dio škole i tajništvo bit će na Branimirovoj obali, ali bez obzira na to što smo dovedeni u jedno vrlo nezahvalno i stresno stanje, sve je u redu. Rekao bih da je čak atmosfera među svima nama, kolegama vrlo pozitivna iako, preseljenje je trebalo biti realizirano nakon Nove godine – naglasio je Simić.

I ove godine u Zadarsku privatnu gimnaziju s pravom javnosti bit će upisano između 15 i 20 učenika što je, kako je pojasnio Simić, broj koji je konstantan i ponavlja se iz godine u godinu. Najbolnija točka je naravno, cijena školarine od 29 tisuća kuna. No, to opet nije za svakoga isto jer polovicu te cijene primjerice, plaća obitelj koja upiše i drugo dijete.

Zadarski list/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr