fbpx

Akcija mladih predlaže Željka Rogića za nagradu Grada Zadra

Općepoznata je činjenica da je pravosuđe rak rana hrvatskog društva. Do dolaska Željka Rogića za predsjednika Općinski sud u Zadru bio je među najgorima ako ne i najgori u državi.
Pod njegovom palicom prema izvješću o radu sudova što ga saborskim zastupnicima podnosi Vrhovni sud Općinski sud u Zadru tri puta zaredom ( 2012, 2013, 2014 godina) bio je prema ostvarenim rezultatima daleko najbolji u državi.
Unatoč izvanrednim rezultatima Željko Rogić nije više predsjednik Općinskog suda u Zadru. Očigledno da kod izbora predsjednika sudova i sudaca nije kriterij uspješnost. Koji su i kakvi kriteriji u pitanju možda najbolje pokazuje izbor Borisa Babića za predsjednika Županijskog suda u Zadru i Davorina Mlakara za ustavnog suca.
Prošle godine je AM za nagradu Grada Zadra predložila Mijata Stanića zbog dugogodišnje predane borbe protiv korupcije i kriminala u HAC-u, kriminala čiji su vinovnici nažalost bili naši sugrađani kao organizatori zločinačkog udruživanja.
Odbor za dodjelu javnih priznanja tada je pokazao koliko je vladajućima bitna borba protiv kriminala i korupcije.
Ove godine Odbor dodjelu javnih priznanja će pokazati koliko je vladajućima u Gradu Zadru stalo do efikasnog i sređenog pravosuđa.
Da li je netko tko je bio najbolji predsjednik suda u državi zaslužio da dobije nagradu Grada Zadra ?
Vrlo vjerojatno više od bilo koga drugog.