round image on layout top

Crkvi sv. Donata otvara se Koncertnu sezonu Zadar 2016. /17.

10. listopada 2016. by urednik divider image

U četvrtak 13. listopada, u Crkvi sv. Donata u 20 sati Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tončija Bilića, otvorit će Koncertnu sezonu Zadar 2016. /17.

Koncert će biti posvećen Igoru Kuljeriću u povodu 10. godišnjice smrti.
Kuljerić je jedan od najznačajnijih skladatelja 20. stoljeća koji je svoj radni vijek proveo u Zagrebu, ali koji se školovao u Zadru, gradu uz kojeg je do kraja života ostao trajno vezan. Usko je surađivao s Djevojačkim zborom Glazbene škole Blagoje Bersa i HGPD – Zoranić, pisao skladbe koje su upravo oni praizvodili i s kojima su osvajali brojne nagrade, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Na koncertu će biti izvedena najpoznatija Kuljerićeva skladba posvećena Zadru, Blagoslovi Bože Zadar napisana za Djevojački zbor Glazbene škole Blagoje Bersa, ali i Galiotova pesan, djelo napisano za Zoranić.

Dirigent Tonči Bilić ravnat će i djelima kao što su Križu, daj nam milosti, Stabat mater, Gumbelijum roža, fino diši, Molitva, Dute Durule i Deep, deep sorrow.

Solisti će biti mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić i pijanistica Katarina Krpan te članovi Zbora, sopranistica Ivan Garaj Korpar, altistica Anastasija Dikmikj, tenor Siniša Galović i bariton Miroslav Živković.

Ulaznice su u prodaji na
-blagajni HNK Zadar od 11 do 13 h i od 18 do 20 h
-ulazu u koncertni prostor
-www.ulaznice.hrMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr