fbpx

Glasajte za lokacije na kojima je potrebno postaviti kante za pseći otpad

Do 31. listopada na poveznici http://dedal.hr/dm-2016/sape/ građani mogu glasati za lokacije u na kojima su potrebne kanti za pseći otpad. U kampanji sudjeluju 24 grada, uključujući i Zadar. Građani mogu glasati za postavljanje kante za pseći otpad u Ulici Edvina Androvića, južno od bazena u kompleksu Športskog centra Višnjik.
U sklopu kampanje “Kad se naše šape slože” dm će donirati ukupno 100 kanti koje će biti postavljene na lokacije koje dobiju najviše glasova, a brigu o kantama preuzet će jedinice lokalne samouprave.
“Kampanjom Kad se naše šape slože dm želi potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje i brigu o okolišu te im to omogućiti doniranjem kanti za pseći otpad koje će biti postavljene na lokacijama na kojima građani smatraju da je to najpotrebnije. Pozivam sve građane da se uključe u kampanju jer kad se slože jedinice lokalne samouprave, građani i dm, možemo Zadar učiniti još ljepšim”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.
Za sudjelovanje u kampanji potrebno je otvoriti poveznicu, potom u padajućem izborniku odabrati Zadar. Nakon što odaberete grad, u drugom padajućem izborniku odaberite ponuđenu lokaciju ako smatrate da je na toj lokaciji potrebno postaviti kantu za pseći otpad.
Kampanju za čišći okoliš i odgovornu brigu o ljubimcima građani mogu podržati i zamjenom 20 active beauty bodova za brošuru i radnu bilježnicu “Budi junak”. Uz radnu bilježnicu, djeca će kroz zabavne igre i kvizove naučiti što znači biti odgovoran vlasnik kućnog ljubimca, a brošura će svim vlasnicima i budućim vlasnicima kućnih ljubimaca služiti kao podsjetnik o tome koje su njihove odgovornosti prema ljubimcu i zajednici.
Brošuru i radnu bilježnicu dm je pripremio u suradnji s partnerima kampanje: Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvu poljoprivrede, skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu i Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja.