round image on layout top

IZMIŠLJENA PUTINOVA IZJAVA IZAZVALA VELIKI SKANDAL Glasilo Kremlja grmi: ‘Engleski tabloidi zamalo su izazvali Treći svjetski rat!’

13. listopada 2016. by urednik divider image

Djecu ispišite iz škola koje pohađaju i svi zajedno se hitno vratite u Rusiju – naredio je Vladimir Putin i tako izazvao nevjerojatne reakcije i opći strah na kontinentu. Jedini problem u cijeloj priči jest – što to Putin nije rekao!

Ovu nevjerojatnu izjavu odnekud su iskopali neki opskurni ruski portali, a engleski tabloidi su je objavili na naslovnicama i zapravo najavili Treći svjetski rat. Naravno, nakon toga su svi ostali počeli prenositi tu ‘naredbu’ ruskog predsjednika.

Cijela priča je otišla tako daleko je izjave Putina morao demantirati Russian Today, internetski portal koji se financira upravo iz Kremlja. Dakle, na neki način portal koji je Putinovo glasilo.

– Daily Mail i Daily Star su najavili Treći svjetski rat na temelju nepouzdanih informacija ruskog regionalnog portala znak.com. Citirali su pet anonimnih političara koji su navodno rekli da im je iz Kremlja preporučeno da vrate kući svoje obitelji sa Zapada – piše Russian Times uz objašnjenje da Putin ne želi da političari upisuju svoju djecu na skupe strane fakultete, već na one ruske…

Međutim, čini se da je i ta ublažena verzija priče neistinita. Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peškov rekao je da sve to skupa čista izmišljotina.

– Dužnosnicima Kremlja se preporučuje da obitelji vrate u Rusiju? Prvi put čujem za to…

Jutarnji list/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr