fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Dragi turski investitori, prestanite slušati savjete svog konzultanta Zdravka Livakovića, to neće završiti na dobro

Povodom predstavljanja projekta Maraska investitora Dogus grupe, oglasio se gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač sa priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Na 26 sjednici Gradskog vijeća održanoj 04.08.2016 godine donesena je odluka mimo predloženih točaka Dnevnog reda de se krene u treće izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska park“ .

U spomenute izmjene i dopune se krenulo zbog našeg inzistiranja na zaštiti Maraska parka, priobalja i mora što je u tom momentu podržao i sam gradonačelnik. Sve se to je lako provjerljivo iz transkripta sjednice koji može zatražiti svaki vijećnik pa i građanin da mu se dostavi (osobno sam zatražio isti).

Dakle jedini i isključivi razlog pokretanja trećih izmjena i dopuna jest zaštita javnog interesa.
Dogus grupa je 22.09.2016 godine predstavila projekt Maraska u kojem su jasno vidljiva odstupanja od usvojenog plana i dogovorenoga na posljednjoj sjednici vijeća. Ne znam da li se te promjene namjeravaju ukomponirati u treće izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja, da li se radi o marketinškom spinu, puštanju probnih balona ili nečem trećem…

Na žalost mi kao gradski vijećnici i najžešći kritičari pojedinih stavki u projektu nismo pozvani na predstavljanje plana pa nismo bili u mogućnosti postaviti pitanja u svezi toga na licu mjesta.

Razumijem da na predstavljanju plana nije smjelo biti provokativnih pitanja i disonantnih tonova pa su po tom ključu slani pozivi uzvanicima. Uostalom u Turskoj je zavladalo jednoumlje i totalitarizam pa nije ni čudno da se turski investitori sukladno tome ponašaju u našoj domovini.

Kako ne bih trčao pred rudo sačekati ću prijedlog trećih izmjena i dopuna, proučiti kompletnu dokumentaciju. Nakon toga ću se detaljno i argumentirano očitovati o tome što stoji iza projekta Maraska park i turskih ulaganja u Hrvatsku.

P.S
Dragi turski investitori znam da vam ovdje svi sve naplaćuju ali evo ja ću vam dati jedan besplatan savjet zlata vrijedan. Učinite uslugu sebi i nama. Prestanite slušati savjete svog glavnog konzultanta Zdravka Livakovića kojeg masno plaćate. To neće završiti na dobro.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač